KOLAK, MILUN I TKALČIĆ DANAS ULAZE U RING / Hrvatski boksači briljiraju na SP-u: Evo zašto su prva sportska priča u Beogradu

Image
Foto: Hrvatski boksački savez

Kolak, Milun i Tkalčić danas ulaze u ring Štark Arene u Beogradu. Hrvatska boksačka reprezentacija nakon dva natjecateljska dana ima skor 4-1

28.10.2021.
9:22
Hrvatski boksački savez
VOYO logo

Hrvatski boksači briljiraju na SP-u u Beogradu. Nakon prva dva natjecateljska dana, naši predstavnici u olimpijskom boksu imaju skor od 4 pobjede i jednog poraza. Time su hrvatski boksači prva priča ovog natjecanja, jer su moćno ušli u njega i pokazali ozbiljne ambicije.

Kolak ulazi prvi u ring danas u Štark Areni

Image
NEMA VEZE DIEGO, GLAVU GORE /

Mladi i hrabri Puljanin debitirao porazom na SP-u: Dao je sve od sebe ali ovog puta nije išlo

Image
NEMA VEZE DIEGO, GLAVU GORE /

Mladi i hrabri Puljanin debitirao porazom na SP-u: Dao je sve od sebe ali ovog puta nije išlo

Hrvatski boksači savez putem svog Facebook profila i web sitea najavio je današnji treći natjecateljski dan za hrvatske boksače.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi dan donio hrvatski hat-trick

Za spomenuti kako su u utorak, prvog natjecateljskog dana za hrvatske predstavnike, naši ostvarili tri pobjede iz tri nastupa. Sjajni Gabrijel Veočić, mladi hrvatski vojnik i hrvatski prvak u srednjoj kategoriji do 75 kg, trijumfalno je debitirao na najvećoj sceni pobijedivši Meksikanca Hectora Aguirre Martineza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije toga, kao prvi Hrvat na SP-u Matteo Komadina je u kategoriji do 63.5 kilograma ušao u ring. Boksač iz Delnica savladao je Korejca Jongseunga Leeja podijeljenom sudačkom odlukom.

Luka Plantić drugi je od hrvatskih boksača kročio u ring unutar beogradske Štark arene. Hrvatski olimpijac s ovogodišnjih Igara u Tokiju očekivano je slavio protiv Slovenca Gregora Starašinića. Plantić je meč kontrolirao od početka do kraja te je slavio uvjerljivom odlukom sudaca (5:0), te se plasirao u 1/16 finala a tamo ga čeka Bjelorus Alaksei Alfiorau.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Plantić u osmini finala SP-a

Njegov stariji brat, također hrvatski olimpijac Damir Plantić, danas je nastavio savršeni niz za hrvatski boks. U međuteškoj kategoriji do 86 kg sigurnom, uvjerljivom pobjedom 5:0 svladao je snažnog, borbenog Gruzijca Artyoma Yordanyana. Plantić se tako prvi se od Hrvata plasirao među šesnaest najboljih, u osminu finala i u nedjelju, 31. listopada borit će se protiv opasnog Belgijca Victora Schelstraetea. Jedini koji je doživio poraz bio je debitant, mladi Puljanin Diego Mamić. U 1. kolu u u lakoj kategoriji (do 60 kg) borio se s puno iskusnijim, vrlo brzim Kolumbijcem Duvanom Morenom Zuletom i izgubio jednoglasnom odlukom sudaca.

Hrvatski boksački savez javlja kako mladi Mamić (20) nije mogao naći odgovor na brze, eksplozivne serije Kolumbijca u sve tri runde koje su pripale Morenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo