HRVATI SU PRVA PRIČA U BEOGRADU / Moćno su otvorili SP i poslali jasnu poruku svima

Image
Foto: Hrvatski boksački savez

Hrvatska boksačka reprezentacija s 4-0 započela je nastup na SP-u u Beogradu. Damir Plantić, olimpijac i naš najstariji i najiskusniji boksački reprezentativac, danas se plasirao u osminu finala natjecanja.

27.10.2021.
19:40
Hrvatski boksački savez
VOYO logo

Hrvati briljiraju u Beogradu na SP-u za olimpijske boksače i na najbolji način poslali su poruku svima na prvenstvu, poruku da idu do kraja, da žele ispisati novu stranicu hrvatske reprezentativne boksačke povijesti. U utorak, prvog natjecateljskog dana za hrvatske predstavnike, naši su ostvarili tri pobjede iz tri nastupa. Sjajni Gabrijel Veočić, mladi hrvatski vojnik i hrvatski prvak u srednjoj kategoriji do 75 kg, trijumfalno je debitirao na najvećoj sceni pobijedivši Meksikanca Hectora Aguirre Martineza.

Image
HRVATI BRILJIRAJU U BEOGRADU /

Damir Plantić 'razbio' Gruzijca pa otkrio: 'Pritiskao je dok ga nisam usporio, boksao sam kako smo se dogovorili'

Image
HRVATI BRILJIRAJU U BEOGRADU /

Damir Plantić 'razbio' Gruzijca pa otkrio: 'Pritiskao je dok ga nisam usporio, boksao sam kako smo se dogovorili'

Komadina, Plantić i Veočić za hat-trick na SP-u

Prije toga, kao prvi Hrvat na SP-u Matteo Komadina je u kategoriji do 63.5 kilograma ušao u ring. Boksač iz Delnica savladao je Korejca Jongseunga Leeja podijeljenom sudačkom odlukom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Luka Plantić drugi je od hrvatskih boksača kročio u ring unutar beogradske Štark arene. Hrvatski olimpijac s ovogodišnjih Igara u Tokiju očekivano je slavio protiv Slovenca Gregora Starašinića. Plantić je meč kontrolirao od početka do kraja te je slavio uvjerljivom odlukom sudaca (5:0), te se plasirao u 1/16 finala a tamo ga čeka Bjelorus Alaksei Alfiorau.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Plantić danas među 16 najboljih

Njegov stariji brat, također hrvatski olimpijac Damir Plantić, danas je nastavio savršeni niz za hrvatski boks. U međuteškoj kategoriji do 86 kg sigurnom, uvjerljivom pobjedom 5:0 svladao je snažnog, borbenog Gruzijca Artyoma Yordanyana. Plantić se tako prvi se od Hrvata plasirao među šesnaest najboljih, u osminu finala i u nedjelju, 31. listopada borit će se protiv opasnog Belgijca Victora Schelstraetea.

Hrvatski boksači savez putem svog Facebook profila revno prati i izvještava sva događanja na SP-u što se tiče naših predstavnika. Naravno da je sjajan ulazak Hrvatske u natjecanje odjeknulo i na prvenstvu. Službena stranica AIBA-e piše o moćnom ulasku Hrvata u natjecanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Hrvatska je otvorila natjecanje s dva moćna trijumfa", stoji na web izdanju AIBA-e koja je tekst pisala nakon dvije uvodne pobjede. Možemo samo zamisliti kako to izgleda nakon današnjeg natjecateljskog dana, kakvog su dojma iz AIBA-e na nastupe naših predstavnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo