DOBACIVALI IM NA ULICI, ZVIŽDALI NA ZASTAVU / Hrvatski boksači imali neugodnosti u Beogradu: Savjetovano im da se ne šeću gradom u hrvatskim trenirkama i obilježjima

Doznajemo kako su pojedini hrvatski boksači imali sitne neugodnosti u Beogradu. Savjetovano im je da po gradu ne šetaju u službenim trenirkama. Neslužbeno se priča, ali nema službene potvrde, da će od sljedećeg SP-a nagrade biti udvostručene.

26.10.2021.
11:17
Hrvatski boksački savez
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

U Beogradu se trenutno održava glamurozno Svjetsko boksačko prvenstvo za olimpijske boksače koje je počelo u nedjelju, a danas u ring u Štark Areni ulaze Matteo KomadinaGabrijel Veočić Luka Plantić.

Kosovarima zabranjen ulaz u Srbiju, ne nastupaju na prvenstvu

No, sam turnir, najjači i najbogatiji ikad po pitanju novčanih nagrada (pobjednik u svim kategorijama dobiva 100 000 eura, srebrni 50 000 i brončani 25), ostao je u sjeni skandala, odnosno političkih zakulisnih igara koje veze nemaju sa sportom, a već sad su ostavili mrlju. Naime, reprezentaciji Kosova zabranjen je ulazak u Srbiju. I to ne jednom, nego čak tri puta. Više o tome čitajte - OVDJE.

Kosovo na kraju ne nastupa na ovom glamuroznom SP-u, ali nastupat će ipak boksačka reprezentacija Albanije. Albanci su se bili jako naljutili zbog političke odluke glede Kosovara no na kraju su pod pritiskom AIBA-e i Vlade Albanije ipak odlučili za nastup.

Autobusi iz tzv. Republike Srpske

Doznajemo iz dobro obaviještenih izvora kako su dva autobusa došla iz Republike Srpske, na svečanu ceremoniju otvaranja SP-a i kako se za vrijeme svečanog mimohoda zastava čuli zvižduci na albansku, hrvatsku, crnogorsku, tursku zastavu. O tome srpski mediji šute ali zato pišu kako je iz Beograda otišla spektakularna slika i kako se čitav svijet poklonio njihovom boksu, kako sportska Srbija nije vidjela ovako glamurozno otvaranje jednog sportskog natjecanja.

Nije, doduše, poznato da li spomenuta dva autobusa imaju ikakve veze s ovim činovima ili je riječ o samo pojedinim vrućim glavama koje su, eto, tako htjele malo izviždati točno određene zemlje.

Naši boksači dobili savjet da se ne šeću u hrvatskim obilježjima

Zanimljivo kako se prvotno pojavila priča kako je među uzvanicima bio i šef Republike Srpske Milorad Dodik. No, provjerom smo doznali kako je dan prije otvaranja bio u beogradskom hotelu u kojem je, eto, smještena naša reprezentacija.

Također, nekim našim boksačima savjetovano je da se ne šeću gradom u trenirkama hrvatske boksačke reprezentacije, jer je već bilo nekih dobacivanja na ulici i manjih verbalnih incidenata.

Šuška se o povećanju nagradnog fonda za sljedeće SP u boksu

Ništa ozbiljno ali nije ni neprimjetno i vrijedi shvatiti ozbiljno, da ne bi bilo nekih neželjenih scena i skandala. Neslužbeno se na prvenstvu spominje kako će od sljedećeg SP-a u Tashkentu 2023. nagrada za prvo mjesto biti 200 000 eura.

Nagrada za drugo 100 000 i za treće 50. No, takvo što predsjednik AIBA-e, Rus Umar Kremljov, nije još najavio. Inače, kad smo kod Kremljova, radi se o čovjeku koji ne skriva svoje simpatije prema Srbiji i predsjedniku Aleksandru Vučiću.

Hrvatska boksačka reprezentacija na SP-u u Beogradu:

do 57 kg Filip Kolak (BK Coloseum Zagreb)

do 60 kg Diego Mamić (BK Pula)

do 63,5 kg Matteo Komadina (BK Rijeka)

do 67 kg  Antonio Tkalčić (BK David Koprivnica)

do 71 kg Filip Kolar (BK Čakovec)

do 75 kg Gabrijel Veočić (BK Brod Sl. Brod)

do 80 kg Luka Plantić (BK Salona Solin)

do 86 kg Damir Plantić (BK Salona Solin)

do 92 kg Toni Filipi (BK Gladijator Zagreb)

+92 kg Marko Milun (BK Leonardo Zagreb)

Izbornik Kristijan Hodak

Treneri: Tomislav Bašić (BK Salona), Tomo Kadić (BK Gladijator), Leonardo Pijetraj (Leonardo) i Vanja Kostel (Čakovec).

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali