SJAJNI DAMIR PLANTIĆ U OSMINI FINALA SP-A / Hrvatski boksači imaju savršen skor u Beogradu: Ovo je prava rapsodija

Image
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Damir Plantić je u osmini finala SP-a. Nakon dva dana natjecanja za hrvatske boksače, naši predstavnici u Beogradu, za sad, imaju savršeni skor od 4-0.

27.10.2021.
17:22
Jurica Galoic/PIXSELL
VOYO logo

Sjajne vijesti dolaze nam iz Beograda, gdje se održava SP za olimpijske boksače. Damir Plantić (31), najiskusniji hrvatski boksač i veliki povratnik na svjetsku scenu, nastavio je savršeni hrvatski niz pobjeda na turniru.

Image
DOBACIVALI IM NA ULICI, ZVIŽDALI NA ZASTAVU /

Hrvatski boksači imali neugodnosti u Beogradu: Savjetovano im da se ne šeću gradom u službenim trenirkama

Image
DOBACIVALI IM NA ULICI, ZVIŽDALI NA ZASTAVU /

Hrvatski boksači imali neugodnosti u Beogradu: Savjetovano im da se ne šeću gradom u službenim trenirkama

Uvjerljivih 5-0

U međuteškoj kategoriji do 86 kg sigurnom, uvjerljivom pobjedom 5:0 svladao je snažnog, borbenog Gruzijca Artyoma Yordanyana. Plantić se tako prvi se od Hrvata plasirao među šesnaest najboljih, u osminu finala i u nedjelju, 31. listopada borit će se protiv opasnog Belgijca Victora Schelstraetea. Bio je ovo četvrti hrvatski trijumf zaredom u Beogradu, Hrvatska na startu ima savršeni skor 4:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski boksački savez na svom web izdanju javlja kako je u prvoj rundi niži, agresivni Gruzijac ozbiljno nasrnuo, pritiskao Damira koji je vrebao i pogađao kontre, a morao se izmicati silovitim napadima Gruzijca koji je tražio blisku borbu i pokušao Plantića natjerati u kut i na konopce. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Yordanyan držao inicijativu

"Yordanyan je držao inicijativu, prošlo mu je i nekoliko krošea iz bliske borbe, ali i tu prvu rundu Plantić je dobio 4:1. Suci su valjda radije bodovali tehnički, taktički dotjerani Plantićev stil od sirovih napada Yordanyana", stoji u izvještaju HBS-a u kojem se navodi i sljedeće:

"U drugoj rundi Damir je uspio nametnuti svoj ritam finog, tehničkog boksa, još bolje se kretao i birao pravi tajming za precizne udarce čime je umarao Gruzijca i uveo ga u nestrpljivost i nervozu. Preuzeo je kontrolu nad mečom, premda je tu rundu Plantić dobio tek sa 3:2. Možda su suci nešto i vratili Yordanyanu i honorirali napadački, bespoštedni stil".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U trećoj rundi zagospodario ringom

Plantić je u trećoj potpuno zagospodario ringom, na početku ga pogodio teškim udarcima i dominirao nad Gruzijcem koji više nije mogao bespoštedno jurišati, jer je ostao bez snage i energije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Damir je plesao, pogađao, lijepa demonstracija pametnog boksa i uzdrmao ga s nekoliko lukavih aperkata i tu rundu, kao i meč uvjerljivo pobijedio 5:0.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo