KONAČNO SE OGLASILI / UEFA objasnila zašto se iste večeri nastavila utakmica između Danske i Finske

Image

Ponudila im je izbor za nastavak meča u subotu navečer ili ponovno početak u nedjelju u podne

14.6.2021.
20:16
VOYO logo

Danski su igrači još su nezadovoljni položajem na kojem su postavljeni nakon kolapsa momčadskog kolege Christiana Eriksena tijekom njihovog otvaranja Euro 2020 u subotu, kada su morali odlučiti hoće li utakmicu protiv Finske završiti te večeri ili sljedećeg jutra.

Image
PRVO OBRAĆANJE ERIKSENA /

Oživljavali ga 13 minuta: 'Pokušavam shvatiti što se dogodilo. Neću odustati'

Image
PRVO OBRAĆANJE ERIKSENA /

Oživljavali ga 13 minuta: 'Pokušavam shvatiti što se dogodilo. Neću odustati'

UEFA je igračima, koji su se okupili u svlačionici, ponudila izbor za nastavak meča u subotu navečer ili ponovno početak u nedjelju u podne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dovedeni smo u položaj za koji mislim da nismo trebali mi odlučivati.Vjerojatno je trebalo da je netko iznad nas rekao da nije vrijeme za donošenje odluke i da bi možda trebao pričekati sljedeći dan",rekao je u ponedjeljak danski vratar Kasper Schmeichel novinarima.

Dužnosnici UEFA-e nisu bili odmah dostupni za komentar, no, upravno tijelo europskog nogometa napisalo je u subotu na Twitteru da će meč biti nastavljen "nakon zahtjeva igrača oba tima".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dvije opcije

"Imali smo dvije mogućnosti, a nijedna nije bila dobra. Uzeli smo najmanje lošu. Bilo je puno igrača koji nisu mogli igrati utakmicu. Bili su mislima drugdje. U ovoj ste situaciji mogli poželjeti i treću opciju", rekao je danski igrač Martin Braithwaite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Eriksen se srušio netom prije poluvremena i prebačen je u bolnicu nakon što je primio CPR na terenu. Nakon skoro dva sata, utakmica je nastavljena, a Finci su pobijedili s ​​1-0.

"Dogodi se nešto užasno i UEFA daje igračima mogućnost da izađu i igraju utakmicu ili se vrate u nedjelju u podne. Kakva je to opcija?", kazao je Peter Schmeichel za BBC, a danski izbornik Kasper Hjulmand također je u nedjelju rekao da ne misli da su se igrači trebali vratiti na teren.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napokon se javili

A nakon svih kritika zbog ove odluke odlučila se danas oglasiti i UEFA.

"Sigurni smo da smo situaciju tretirali s velikim poštovanjem prema onome što se dogodilo i prema igračima. Odlučeno je da će se utakmica nastaviti tek nakon što su obje momčadi pristale da završe utakmicu iste večeri", priopćili su

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Danski nogometni objavio je u ponedjeljak da je 29-godišnji Eriksen ostao u stabilnom stanju u bolnici.

Brave
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
Samit
default_cta
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Barbapapa
default_cta
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo