RASPLET SKUPINE SMRTI / Nijemci se u završnici spasili ispadanja s Eura, Ronaldo i ekipa nisu uspjeli srušiti svjetske prvake

Image
Foto: Profimedia

Tekstualni prijenos utakmica posljednjeg kola u skupini F Europskog prvenstva mogli ste pratiti na portalu Net.hr

23.6.2021.
21:50
Profimedia
VOYO logo

Obje utakmice zadnjeg kola u skupini F, ona Francuske i Portugala u Budimpešti te Njemačke i Mađarske u Muenchenu, završene su 2-2, što je Francuzima donijelo prvo mjesto, Nijemcima drugo, a Portugalci su u osminu finala otišli kao treći.

Image
KAKO DO FINALA? /

Poznati svi parovi osmine finala, igrat će se dva superderbija. Hrvatska nakon Španjolske ide na Francuze, a evo kako stvari stoje kasnije

Image
KAKO DO FINALA? /

Poznati svi parovi osmine finala, igrat će se dva superderbija. Hrvatska nakon Španjolske ide na Francuze, a evo kako stvari stoje kasnije

Mađarska je dvaput vodila na Allianz Areni. Do pogotka za 1-0 Mađari su došli u 11. minuti, kad je Adam Szalai udarcem glavom svladao Neuera na ubačaj Nega. Njemačka je u 66. minuti izjednačila kad je mađarski vratar Gulacsi otišao u prazno, a Kai Havertz poslao loptu u mrežu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, samo dvije minute poslije Mađari su opet šokirali njemačke navijače. Adam Szallai je bio asistent, a strijelac Andras Schafer koji je glavom poslao loptu pokraj istrčalog Neuera.

Sve do 84. minute Njemačka je bila na zadnjem mjestu u skupini, kad je Leon Goretzka svladao Gulacsija i odveo "elf" do drugog mjesta u skupini i dvoboja osmine finala protiv Engleske na Wembleyju 29. lipnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drama u Budimpešti

Vodeći pogodak za Portugal na Puskas Areni u Budimpešti postigao je Cristiano Ronaldo u 31. minuti iz kaznenog udarca kojeg je skrivio francuski vratar Hugo Lloris nokautiravši Danila pri pokušaju boksanja lopte.

Francuska je izjednačila u drugoj minuti sučevog dodatka u prvom poluvremenu, također iz jedanaesterca, dosuđenog zbog prekršaja Semeda na Mbappeu, a precizan je bio Karim Benzema.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Isti je igrač postigao pogodak u 48. minuti na asistenciju Paula Pogbe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Konačnih 2-1 postavio je Cristiano Ronaldo u 60. minuti, ponovno iz kaznenog udarca, dosuđenog zbog igranja rukom debitanta Koundea. Portugalu je taj pogodak donio treće mjesto i plasman u osminu finala u kojoj će protiv Belgije 27. lipnja u Sevilli.

Francuzi su završili kao pobjednici skupine sa samo pet bodova i 28. lipnja u Bukureštu ih čeka dvoboj protiv Švicarske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Skupina F, ljestvica:

1. Francuska   3    1    2    0    4-3    5

2. Njemačka    3    1    1    1    6-5    4

Tekst se nastavlja ispod oglasa

3. Portugal    3    1    1    1    7-6    4

4. Mađarska    3    0    2    1    3-6    2

Tekst se nastavlja ispod oglasa

__________________________________________________________________________________

Europsko nogometno prvenstvo, skupina F

Njemačka - Mađarska 2:2

Njemačka: Neuer; Ginter, Hummels, Rüdiger, Kimmich, Gündoğan, Kroos, Gosens, Havertz, Sane, Gnabry

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mađarska: Gulácsi; Botka, Orbán, At. Szalai, Négo, Kleinheisler, Ádám Nagy, Schäfer, Fiola, Ad. Szalai, Sallai

Francuska - Portugal 2:2

Francuska: Lloris, Kounde, Varane, Kimpembe, Hernández, Pogba, Kanté, Tolisso, Griezmann, Benzema, Mbappé

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Portugal: Patrício, Semedo, Dias, Pepe, Guerreiro, Danilo, Sanches, Moutinho, Bernardo Silva, Ronaldo, Jota

90'+4' Gotova je utakmica u Budimpešti, Francuska - Portugal 2:2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90' Gotova je utakmica u Munchenu, dvoboj Njemačke i Mađarske je završen rezultatom 2:2.

86' Coman nakon prodora šalje povratnu loptu do Griezmanna, ali on puca visoko iznad gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

84' Promjena u Munchenu, Goretzka je zabio na 2:2 i Nijemci su ponovno na drugom mjestu, a Portugalci su treći.

69' Velika šansa za Francusku, ali Pogba i Griezmann nisu uspjeli zabiti. Prvo vratnica, a onda i Patricio spasili su Portugalce

Tekst se nastavlja ispod oglasa

68' Nijemci su izjednačili preko Havertza pa onda tri munte kasnije primili novi gol. Mađarska pogotkom Schafera vodi 2:1.

60' GOOOL Ronaldo je sigurno pogodio iz penala i sada su portugalci drugi u skupini, a Nijemci su zadnji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

59' Jedanaesterac za Portugal! Ronaldo je ubacio, a Kounde blokirao rukom i sudac je pokazao na bijelu točku.

52' Veliki problem za Francuze, ozlijedio se Digne samo sedam minuta nakon ulaska u igru i 'Tricolori' više nisu imali niti jednog lijevog beka pa ga je zamijenio Rabiot.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

48' GOOL Benzema je zabio drugi gol na utakmici za preokret protiv Portugala. Francuzi su ovim rezultatom prvi u skupini. Prema Optinim podacima Francuka uvijek pobjeđuje kad Benzema zabije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugo poluvrijeme

Kraj prvog poluvremena

Tekst se nastavlja ispod oglasa

45' GOOL Semedo je srušio Mbappea koji je utrčavao kazneni prostor i sudac je pokazao na bijelu točku. Karim Benzema je realizirao penal. Precizno je pucao uz lijevu stativu, tako da je golman ostao nemoćan. To mu je bio prvi gol za Francusku od SP-a 2014.

39' Koliko je čudesan Ronaldo govori i podatak da je zabio 47 pogodaka u zadnjih 45 utakmica u dresu reprezentacije.

30' GOOL Cristiano Ronaldo je udarcem s bijele točke dove Portugal u vodstvo. To znači da je trenutačno Portugal prvi u skupini ispred Francuza i Mađara. Očekivano uz Ronaldov gol pa je i rekord. S 20 golova postao je najbolji europski strijelac na velikim natjecanjima.

11' GOOL Mađarska je povela protiv Njemačke. Adam Szalai zabio je za vodstvo. Ovim rezultatom Nijemci ispadaju.

20:56 - Na redu su himne pa nogometni spektakl. Zanimljivo je da Francuska nije izgubila u grupnoj fazi 11 utakmica zaredom.

20.00 Stigli su sastavi momčadi.

19:50 - U srijedu od 21 sat odigrat će sen utakmice posljednjeg, trećeg, kola u skupini F na Europskom prvenstvu u kojima će se sastati Njemačka i Mađarska te Francuska i Portugal.

Uoči posljednjeg kola na tablici vode Francuzi koji su s četiri boda već olsigurali plasman u sljedeću fazu, na drugom mjestu je Njemačka s tri boda, koliko imaju i aktualni europski prvaci Portugalci na trećem mjestu.

Na posljednjem mjestu nalazi se Mađarska, koja je jedini bod na Euru osvojila u drugom kolu nakon iznenađujućeg remija protiv Francuske (1:1) i sada će u Munchenu bez pritiska protiv favoriziranih Nijemaca tražiti novo "čudo" i pobjedu koja bi ih odvela u osminu finala.

Na pobjedu će pod svaku cijenu ići i Portugalci koji jedino s tri osvojena boda mogu izboriti plasman u osminu finala, a u toj utakmici u centru pažnje bit će dvoboj legendarnog Portugalca Cristiana Ronalda i "igrača budućnosti" Francuza Kyliana Mbappea kojega se smatra njegovim nasljednikom u nogometnom vrhu.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo