OGLAS

EKSKLUZIVNO / Legenda Real Madrida prognozirala uspjeh Vatrenima: 'Srušit će Španjolsku. Hrvatska može do finala, sad ću vam reći zašto to mislim'

Image
Foto: PIXSELL

Legendarni napadač Real Madrida Predrag Mijatović za Net.hr progovorio je o utakmici Hrvatske i Španjolske u osmini finala Europskog prvenstva

23.6.2021.
22:10
PIXSELL
VOYO logo

Nogometna reprezentacija Hrvatske će 28. lipnja u Kopenhagenu u osmini finala Europskog prvenstva igrati protiv Španjolske koja je pobjedom 5-0 nad Slovačkom u Sevilli mjesto među 16 najboljih izborila kao drugoplasirana reprezentacija skupine E.

Image
NEMA VIŠE TAJNI /

Hrvatskoj na noge stiže najteži mogući protivnik, Španjolci izborili okršaj s Vatrenima u osmini finala

Image
NEMA VIŠE TAJNI /

Hrvatskoj na noge stiže najteži mogući protivnik, Španjolci izborili okršaj s Vatrenima u osmini finala

Hrvatska je plasman u osminu finala EURA izborila kao drugoplasirana momčad skupine D zahvaljujući 3-1 (1-1) pobjedi protiv Škotske u Glasgowu u susretu 3. kola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatskoj će ovo biti treća utakmica zaredom sa Španjolskom na Europskim prvenstvima. Na Euru 2012., kada je na klupi Vatrenih sjedio Slaven Bilić, Španjolci su pobijedili 1:0 u skupini, a četiri godine kasnije Hrvatska je pod vodstvom Ante Čačića slavila s 2:1.

Spomenimo i da je Španjolska nanijela Hrvatskoj najteži poraz u povijesti, kada je u Ligi nacija pobijedila sa 6:0, a u posljednjem međusobnom okršaju uspješniji su bili Vatreni koji su, također u Ligi nacija, pobijedili 3:2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Važna uloga Vatrenih

Nakon što se Španjolska plasirala u osminu finala i izborila okršaj s Hrvatskom, nazvali smo legendarnog crnogorskog napadača Predraga Mijatovića, koji je najsjajnije trenutke igračke karijere proveo u Španjolskoj, bio je i sportski direktor velikog Real Madrida te je stručnjak je za tamošnji nogomet.

"Bit će to jako zanimljiva utakmica, s obzirom na to da se radi o dvije reprezentacije koje imaju jako puno kvalitetnih igrača koji igraju atraktivan nogomet. Španjolci, s jedne strane, s tim svojim 'tiki-taka', a Hrvatska s druge strane kao viceprvak svijeta ima svoj prepoznatljiv stil i jako mi je drago što su u trećoj utakmici u skupini pokazali da ulaze u formu i da će, po svemu sudeći, igrati važnu ulogu na ovom Europskom prvenstvu", rekao je Mijatović i nastavio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Možda početak nije bio tako sjajan, ali utakmica protiv Škotske pokazala je da Hrvatska opravdano nosi naslov viceprvaka svijeta. Očekujem jako, jako interesantnu utakmicu."

Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Predrag Mijatović

Mijatović je zatim otkrio da u okršaju Hrvatske i Španjolske prednost daje momčadi Zlatka Dalića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iskusna Hrvatska

"Iskreno, prednost dajem Hrvatskoj zbog kvalitete igrača i Luke Modrića koji igra sjajno čitave sezone u Real Madridu i lider je ove momčadi. Možda je to emotivno jer želim da Hrvatska ide putem kojim je išla na Svjetskom prvenstvu", rekao je pa rekao što misli koji je maksimum Hrvatske na ovogodišnjem Euru:

"Hrvatska može otići toliko daleko koliko je otišla i na prošlom Svjetskom prvenstvu. Sada su utakmice na ispadanje, jako komplicirane utakmice u kojima i faktor sreće puno puta odlučuje. Ako Hrvatska prođe u četvrtfinale, a ja se nadam da hoće, domet joj može biti i finale. Pa zašto ne, imaju iskustva i na Svjetskom prvenstvu su pokazali da su sjajna momčad koja se ne boji velikih izazova."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dalić je u ove tri utakmice u skupini tražio najbolju taktičku varijantu i mislim da je u trećoj utakmici to pronašao. Mislim da ova hrvatska reprezentacija ima puno više iskustva u takvim utakmicama nego sadašnja momčad Španjolske. Istina, Španjolska je ostavila jako dobar dojam u utakmici protiv Slovačke, ali oni su jako daleko od forme koju su očekivali i Hrvatska ima blagu prednost", zaključuje Mijatović.

Cijena strasti
Brak na prvu
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Brak na prvu Australija
default_cta
Zlatni dečko
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Svemirci s gornjeg kata
Dosje Jarak
default_cta
Obiteljske tajne
Plaćenici
Mali princ
VOYO logo