IDEMO VATRENI! / Srušite 'La Roju': Čitava nacija je uz vas; 'Usporit ćemo Španjolsku i atipična Hrvatska to dobiva'

Image
Foto: Profimedia

Hrvatska reprezentacija u 18.00 počinje nastup na nogometnom Euru protiv Španjolske

Silvijo Maksan

Silvijo Maksan

Najviše voli raditi intervjue sa sportašima, odličan novinar i 'pravi terenac'

15.6.2024.
8:02
Profimedia
VOYO logo

Došao je i taj dan kad hrvatska nogometna reprezentacija otvara svoj nastup na Europskom nogometnom prvenstvu u skupini B. Suparnik je jak, moćan, ni manje-ni više nego bivši prvak Španjolska. Tekstualni prijenos utakmice od 18.00 UŽIVO možete pratiti na portalu Net.hr.

Image
OVO NIJE BILO DOBRO /

Hrvatska uvjerljivo izgubila na otvaranju Eura od Španjolske: Petković promašio penal

Image
OVO NIJE BILO DOBRO /

Hrvatska uvjerljivo izgubila na otvaranju Eura od Španjolske: Petković promašio penal

Image
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Sve o Europskom nogometnom prvenstvu, ekskluzivne podcaste, intervjue, priče, reportaže, najaktualnije vijesti, rezultate, možete čitati, pratiti, gledati - OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Olimpijski stadion u Berlinu bit će poprište, ne samo nogometne bitke dvije nogometne velesile, nego i velikog broja hrvatskih navijača, koji su "okupirali" Berlin. Još ih dolazi danas raznim prijevoznim sredstvima. "Invazija" Hrvata na najveći njemački grad bila je neizbježna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Goran Stanzl/Pixsell

Olimpijski stadion u Berlinu 2006. Više od 40 000 hrvatskih navijača bodrilo je Vatrene protiv Brazila na otvaranju svog nastupa na SP-u.

Image

Jako je bitna ta prva utakmica, da bi se krenulo sa samopouzdanjem i nekom dobrom energijom. Ako prva utakmica ne prođe dobro, tu se već mijenja raspoloženje nacije, ali i unutar same ekipe, te dolazi do problema, pritiska. Međutim, vjerujemo da su naši nogometaši spremni skinuti skalp Španjolskoj. Hrvatska je nezgodna i nepredvidiva, a njeni nogometaši srčani i neustrašivi.

Image

Vatreni su atipična momčad koja na krilima nema krila, još na nekim pozicijama nema jasno isprofilirane igrače, ali Zlatko Dalić savršeno je ukomponirao mladost i iskustvo, te složio igrače na travnjaku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Španjolci neće znati na kojim pozicijama će pojedini igrači zaigrati. Samir Toplak uzda se u sve zakonitosti nogometne igre i (ne)zakonitosti Vatrenih.

"Dobivamo to. Potpuno sam siguran da Hrvatska dobiva Španjolsku. Nevjerojatno koliko smo zreli, natjecateljski jaki, teško nas je dobiti. U najgorem slučaju nećemo izgubiti."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Španjolci potentni i mladi, brzi isto, međutim Hrvatska protiv ove Španjolske može igrati i ako mi njih usporimo, kao što smo usporili Portugal, ako budemo držali posjed, vjerujem da nećemo izgubiti. Hrvatska je u Lisabonu odigrala fantastično, kao od šale su anulirali zvijezde jednog Portugala. Teško je igrati protiv nas. Specifični smo, atipični, natjecateljski jaki, vrlo iskusni, atmosfera u Njemačkoj je fenomenalna. Mislim da možemo puno, čak i biti prvi u grupi. Bez izmotavanja to tvrdim", zaključio je Samir Toplak.

Image
Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL

Izbornik Španjolske Luis de la Fuente rekao je da bi branič Aymeric Laporte zbog fizičkih tegoba mogao propustiti subotnju utakmicu s Hrvatskom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Laporte, 30-godišnji igrač kluba Al-Nassr, nije u četvrtak trenirao sa suigračima zbog bolova u mišiću. Sa strane je vježbao individualno po posebnom programu.

Očekuje se da umjesto povrijeđenog Laportea u zadnjoj liniji zaigra Nacho Fernandez iz Real Madrida.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Za spomenuti i kako će Luka Modrić upisati svoju 176. utakmicu za Hrvatsku, čime će se izjednačiti s Gianluigijem Buffonom na trećem mjestu vječne ljestvice europskih igrača.

Image

Ako Hrvatska dođe do polufinala, a Modrić odigra sve utakmice, nadmašit će svog nekadašnjeg suigrača u Real Madridu, zauvijek prijatelja Sergia Ramosa (180 utakmica) i zauzeti drugo mjesto. Drugi Lukin bivši suigrač u Realu Cristiano Ronaldo trenutno vodi s 207 utakmica za Portugal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mogući sastavi:

Hrvatska: Livaković - Stanišić, Šutalo, Pongračič, Gvardiol - Modrić, Brozović, Kovačić - Majer, Budimir, Kramarić

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Španjolska: Simon; Carvajal, Le Normand, Nacho Fernández, Grimaldo; Rodri, Ruiz; Olmo, Yamal, Williams; Morata

POGLEDAJTE VIDEO: Branko Karačić tvrdi kako je bolje za reprezentaciju što je Luka ove sezone igrao manje u Realu

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo