POLUFINALE US OPENA / Đoković najavio meč protiv Čilića: 'Moram neutralizirati njegovo najjače oružje'

Image
Foto: AP

Čilić i Đoković dosad su se susreli 13 puta i svih 13 dvoboja dobio je srpski igrač. Na grand slam turnirima susretali su se četiri puta, posljednji dvoboj bio je prije samo dva mjeseca u četvrtfinalu Wimbledona u kojem je Đoković bio bolji sa 6-4, 6-4, 6-4

9.9.2015.
10:03
AP
VOYO logo

NEW YORK - Hrvatski tenisač Marin Čilić plasirao se u polufinale ovogodišnjeg izdanja posljednjeg grand slam turnira sezone. Branitelj naslova pobjednika US Opena je u četvrtfinalu nadigrao Francuza Jo-Wilfrieda Tsongu sa 6-4, 6-4, 3-6, 6-7 (3), 6-4 nakon četiri sata igre, a za prolazak u svoj drugi finale za suparnika će imati prvog igrača svijeta Srbina Novaka Đokovića koji je u četvrtfinalu nadigrao Španjolca Feliciana Lopeza sa 6-1, 3-6, 6-3, 7-6 (2).

Čilić i Đoković dosad su se susreli 13 puta i svih 13 dvoboja dobio je srpski igrač. Na grand slam turnirima susretali su se četiri puta, posljednji dvoboj bio je prije samo dva mjeseca u četvrtfinalu Wimbledona u kojem je Đoković bio bolji sa 6-4, 6-4, 6-4.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tu činjenicu prvi tenisač svijeta vidi kao određenu prednost.

"Sigurno da taj omjer na neki način mogu iskoristiti kao psihološku prednost, ali treba istaknuti da je Marin igrao svoj najbolji tenis prošle godine upravo na US Openu kada je osvojio i svoju prvu grand slam titulu", rekao je Đoković i dodao dobro poznaje Čilića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Često treniramo skupa, gotovo na svakom većem turniru. Dobri smo prijatelji i izuzetno ga cijenim. Znam što me očekuje. Vjerujem da će pokušati igrati agresivno, kao što je lani igrao protiv Federera i Nishikorija. Ove godine već je dva puta igrao pet setova, a svaki put kad je bio u nevolji odservirao je as ili winner servis koji mu je definitivno najbolji udarac. Potrudit ću se da neutraliziram taj njegov prvi servis, što neće biti lako. S druge strane, jako mi je bitno da i ja imam viši postotak ubačenog prvog servisa nego što je to bio slučaj protiv Lopeza", izjavio je srpski tenisač.

Čilić će u New Yorku po treći put u karijeri igrati u polufinalu nekog grand slam turnira, nakon US Opena prošle godine i Australian Opena 2010., dok je Đoković devetu godinu zaredom stigao do polufinala na ovom turniru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, US Open je osvojio samo jednom, 2011. godine, četiri je puta gubio u finalu (2007, 2010, 2012, 2013), te tri puta u polufinalu (2008, 2009, 2014). Usto, ima i pet naslova na Australian Openu, te tri Wimbledona.

Dvoboj Čilića i Đokovića u polufinalu US Opena na programu je u petak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo