OGLAS

IZAŠLA IZ PAKLA / Lijevo alkoholičarka i narkomanka, desno zdrava žena: Riječ je o istoj osobi! Čudesna transformacija obišla svijet

Image
Foto: Instagram

Kada je imala 13 godina, Cara se okrenula piću nakon što je patila od depresije te je proživjela niz traumatičnih događaja

17.11.2023.
16:00
Instagram

Play logo

Majka i kućanica Cara Walworth (31) iz Michigana u SAD-u tek se udala i čeka svoje treće dijete, ali njen život nije uvijek bio tako savršen. Ona je progovorila o svojoj iscrpljujućoj borbi s ovisnošću, piše Daily Star.

POGLEDAJTE VIDEO: 'Počelo je s jednom čašicom, dvije tri' i pretvorilo se u ovisnost. Martin je pio svaki dan, a onda potražio pomoć


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cara je godinama bila ovisna o piću i drogama te je živjela na ulici, a otkrila je kako je preokrenula svoj život. Naime, kada je imala samo 13 godina, Cara se okrenula piću nakon što je kao dijete patila od depresije te je proživjela niz traumatičnih događaja.

Nakon što su joj se roditelji razveli dok je bila dijete, svaki drugi vikend provodila je kod oca. Cara tvrdi da je to bilo okruženje u kojem su joj bile dostupne razne tvari.


Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
KUDA IDE OVAJ SVIJET? /

S 283 eura mirovine baka s Brača nema ni za grijanje, ali to joj nije najteži križ: 'Podigla sam djecu sama, a evo što sam dobila'

Image
KUDA IDE OVAJ SVIJET? /

S 283 eura mirovine baka s Brača nema ni za grijanje, ali to joj nije najteži križ: 'Podigla sam djecu sama, a evo što sam dobila'

Kao tinejdžerica, Cara bi se probudila i razmišljala o piću. To je bila jedina stvar do koje joj je bilo "stalo", a kad su joj ponudili marihuanu, upala je loše društvo.

"Imala sam 13 godina kada sam prvi put probala alkohol i droga je nakon toga samo uslijedila. Toliko je razloga i toliko različitih stvari zašto. Velika stvar je obitelj, mamina strana obitelji su liječnici, odvjetnici, psiholozi i svi su dobri ljudi. A tatina strana obitelji oduvijek se borila s ovisnošću o drogama, alkoholizmu i problemima mentalnog zdravlja i mislim da sam i ja naslijedila nešto od toga Vjerujem da je ovisnost dijelom genetska", otkrila je Cara.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Imala je samo 13 godina kada je psihički propala

"Bila sam stvarno jako depresivna kao dijete, dosta sam se borila s razvodom roditelja i kad sam imala 13 godina otišla sam u ljetni kamp. Tamo me ja napao jedan stariji dječak. Kad sam se vratila kući, psihički sam totalno propala. Počela sam se samoozljeđivati, piti u tatinoj kući, jer je alkohol bio dostupan, i kad sam jednom probala drogu i alkohol, mislim da je tu genetski dio odigrao ulogu, osjećala sam silnu potrebu da nastavim to činiti", dodala je Cara.

"Imala sam samo 13 godina i nisam shvaćala što to znači. Kad bih se probudila ujutro, jedino što sam željela jest biti nadrogirana ili pijana, ništa drugo više nije bilo važno", istaknula je Cara.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Droge i alkohol Cari su postali mehanizam za suočavanje s problemima i ubrzo su postali sastavni dio njenog života te je bila opsjednuta njima.

"Uzela bih sve čega bih se dočepala. I tako mi je jednog dana netko ponudio heroin, crack i met (metamfetamin), bila sam tako izgubljena, depresivna, ispunjena sramom i jednostavno me nije bilo briga pa sam rekla 'da' i postala sam jako ovisna o tome", ispričala je.

Otjerala je od sebe obitelj i kćer

Cara se navukla na metamfetamin sa 17 godina. Ipak, nakon godina borbe s ovisnošću, prestala se drogirati te je upisala tečaj za medicinsku sestru. Mislila je da je zauvijek ostavila alkohol i drogu kad je rodila svoju prvu kćer u dobi od 20 godina.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sljedećih nekoliko godina provela je stvarajući stabilan dom i karijeru dok se nije navukla na lijekove protiv bolova nakon ozljede kuka. Cara je tada dobila otkaz na poslu, otjerala je od sebe obitelj i kćer te je završila kao beskućnica. Godine 2020. dotakla je dno. Naime, predozirala se pet puta. Ipak, uspjela se izvući i to ovaj put, tvrdi, zauvijek.

Tijekom posljednjih nekoliko godina Carina priča postala je viralna na društvenim mrežama, gdje je podijelila šokantne slike svog izgleda dok je prolazila kroz ovisnost o drogama.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Rane su bile na mom licu i tijelu te mojim nogama. Sve je bilo prekriveno otvorenim inficiranim ranama. Mnogo ih je bilo od dijeljenja prljavih igala. Nažalost, met može uzrokovati psihozu. Tako bih danima bio u psihozi misleći da sam prekrivena bubama pa sam si derala kožu. Kad sam se ugledala kako izgledam bilo je prestrašno", ispričala je.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Velika podrška su joj obitelj i suprug

"Degradirala sam se kako bih pokušala dobiti više novca kako bih nastavila plaćati svoju ovisnost. Neke od stvari koje sam morala učiniti bile su krajnje ponižavajuće… Više me nisu gledali kao osobu, već kao narkomansku beskućnicu", otkrila je Cara.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cara je odlučila da joj je dosta ovisnosti, boli i patnje koju je ona uzrokovala. Nije htjela dopustiti da njena kći mora proći kroz tugu zbog pokopa svoje majke u tako mladoj dobi. Tijekom posljednje tri godine naporno je radila na tome da ostane čista i trijezna zahvaljujući svojoj odlučnosti da bude mama i supruga.

"Udana sam, imam muža, imam obitelj i zaista sam iskreno sretna i zadovoljna. Više se ne budim nezadovoljna, tužna i depresivna. Osjećam da je moj život upravo onakav kakav bi trebao biti i zadovoljna sam i sretna", istaknula je Cara.


Play logo

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nisam mislila da je to moguće, zbog čega se jednostavno nisam htjela ni truditi pokušavati. Tako mi je drago što jesam i tako mi je drago što mi obitelj i suprug pružaju emocionalnu podršku. Definitivno se isplatilo boriti. U početku je bilo jako teško. Bila je to vjerojatno jedna od najtežih stvari koje sam ikada morala napraviti. Ali, definitivno je vrijedilo", dodala je.

U klinču
Vrijeme je za seks
SRPZŽ2023
Ljubav je na selu
Dosje Jarak
default_cta
Love island Australija
Superstar
Viola boje mora
Život na vagi
Igra moje sudbine
default_cta
VOYO KIDS
Stanje nacije
American idol
LJNS AU

Najčitanije


Izdvojeno

Telegram

Telegram

Image

U Hrvatskoj pronađeno 45 neimenovanih grobova migranata, među njima je bila i 5-godišnja curica: ‘Policija ih često tjera u rijeku’