OGLAS

KUDA IDE OVAJ SVIJET? / S 283 eura mirovine baka s Brača nema ni za grijanje, ali to joj nije najteži križ: 'Podigla sam djecu sama, a evo što sam dobila'

Image
Foto: Shutterstock

Starija kći se Mladenki ne javlja već pet godina, a njena mlađa kći je 70-postotni invalid te živi od skromnih primanja

17.11.2023.
9:17
Shutterstock

Play logo

Umirovljenica Mladenka (80) s otoka Brača svoju je dirljivu i tešku životnu priču otkrila portalu Moje vrijeme. Ona je, kaže, sama odgojila dvije kćeri, a danas s mirovinom od 283 eura jedva preživljava i ne može platiti grijanje. No, najveći stres joj zadaje starija kći koja ne želi niti čuti za nju.

POGLEDAJTE VIDEO: Ivanovih 40 godina staža vrijedi - 120 eura pomoći. 'To je crkavica, ne stane ni pod nokat'. Stiže li 13. mirovina?


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ona joj se ne javlja već pet godina, a Mladenkina mlađa kćer je 70-postotni invalid te živi od skromnih primanja, no unatoč tome pokušava joj pomoći da pregura zimu i plati najam u državnom stanu.

Image
SRCE, PLAČI /

Zagrepčanka (68) ostala sa sto eura u džepu i bez igdje ikoga: 'Prošla sam svakakve patnje, ali da će mi djeca ovo učiniti...'

Image
SRCE, PLAČI /

Zagrepčanka (68) ostala sa sto eura u džepu i bez igdje ikoga: 'Prošla sam svakakve patnje, ali da će mi djeca ovo učiniti...'

"Kroz život sam se borila kao samohrana majka dviju djevojčica, od njihova rođenja ja sam gurala bez alimentacije jer smo se prvi suprug i ja rastali već nakon tri godine braka. Odgojila sam i školovala djecu sama, do punoljetnosti. A evo što sam dobila. Moja starija kći živi u Australiji i ima skoro 60 godina. Već pet godina ne dopušta mi kontakt. U svih tih za mene dugih godina šutnje, triput mi je poslala po sto australskih dolara, ali uz to ni riječi od nje", otkrila je Mladenka.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ona od svojih kćeri nikad nije ništa zahtijevala, a odbačenost je, kaže, boli.

Nema kontakta s kćeri i unukama već pet godina

"Znala sam da ni njima nije lako. Ali, boli me odbačenost i to što znam kako je do nje došlo. U njezin život ušao je čovjek koji joj je razrušio brak. Rastala se od svoga prvog, bolesnog muža s kojim ima dvoje punoljetne djece. Po naredbi ovog novog muškarca, koji je sve udaljio od nje za svoje interese, doista se udaljila", istaknula je Mladenka.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Meni je on rekao da mi je kći poručila da je ostavim na miru! Prihvatila sam to, niti riječi nisam na to progovorila, iako mi nije bilo lako. Poštovala sam to, jer sam mislila da i kći to želi. Niti dandanas, a pet je godina prošlo, nemam kontakt s kćeri, niti unukama. Jednostavno su se prestale javljati", dodala je.


Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Shutterstock
Image
Foto: Shutterstock

Mladenka je sama odgojila dvije kćeri, a danas s mirovinom od 283 eura jedva preživljava i ne može platiti grijanje.

Mladenka je najstariju kćer rodila u Australiji, a kada je napunila dvije godine, njih dvije vratile su se u Mladenkin rodni kraj.

"Iz Australije sam se vratila u dogovoru sa suprugom. Niti on tada nije volio biti u Australiji, ali ostao je da još malo zaradi kako bi u Hrvatskoj mogli imati barem krov nad glavom. No, sudbina nije htjela da budemo sretni. Brak nam se raspao uz svesrdnu pomoć njegovih roditelja, koji su mu lažima punili glavu. I tu sam prekinula svaki kontakt", otkrila je nesretna žena.

Sama je podizala svoje kćeri

Mladenka je našla novu ljubav nakon šest godina, no ispostavilo se da je njen partner alkoholičar.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"S drugim sam čovjekom dobila još jednu kćer. I opet ista sudbina, nisam znala njegove mane, bio je pritajeni alkoholičar. Curica je imala dvije godine kad smo se rastali. I tako sam, bez ikakve pomoći za njih od strane očeva, sama podizala kćeri. Vodila sam parnice, ali sve bez rezultata. Prvi se izvlačio na australski zakon, a ja tada u Jugoslaviji nisam mogla ništa jer nismo imali konvenciju s Australijom, kazala je.

Mladenkin drugi suprug nije imao ništa jer je sve što je zaradio propio.


Play logo

"I tako sam sama od svoje plaće trošila na odvjetnike i sudove, a sve uzalud. A sada sam još i ovo doživjela od svoje kćeri. Ona se u Australiju vratila prije dvadeset godina i bilo je u redu do ovog novog partnera. Ja sam od početka bila skeptična što se njega tiče, mislim da je jedini razlog što ju je zaveo bio taj, da se dokopa australskih papira, pa makar lažima", otkrila je umirovljenica.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moja mlađa kći pak ima blizu 50 godina i teško je bolesna, 70-postotni je invalid. U braku je i ima curicu te žive u iznajmljenom stanu. Njezin muž je radio, ali sada je i on na bolovanju. Kći je radila povremeno, ali bolesna i primanja su joj mala. I eto me, sama s mirovinama 283 eura u najmu državnog stana. Ponekad mi bolesna kćerka otrgne od svojih malih primanja. Moj jad je velik, osobito zimi", kazala je Mladenka.


Tekst se nastavlja ispod oglasa
U klinču
Vrijeme je za seks
SRPZŽ2023
Ljubav je na selu
Dosje Jarak
default_cta
Love island Australija
Superstar
Viola boje mora
Život na vagi
Igra moje sudbine
default_cta
VOYO KIDS
Stanje nacije
American idol
LJNS AU

Najčitanije


Izdvojeno

Telegram

Telegram

Image

Premijer je sebi, naravno, pripisao i puštanje Bad Blue Boysa iz pritvora: 'Idemo, za zajedljivce. Jesam li bio u pravu?'