Jaja
Jaja su "dizajnirana" da podrže život (imaju sve što je potrebno da se u njima razvije pile), odnosno bogata su nutrijentima, proteinima, a siromašna kalorijama. Ukratko idealan obrok. Jaja dobro utječu na pamćenje, mršavljenje, zdravlje kostiju i očiju.
(FOTO: Pexels)
Ljuto
Preporučuje se nekoliko puta tjedno pojesti obrok koji smo zaljutili. Naime, kapsaicin koji daje ljutinu papričici ima jaka antiupalna i antitumorna svojstva te je jak antioksidans. Ako ne želite da vam ljutina preuzme ostale okuse u jelu, možete svaki dan pojesti komadić ljute papričice, neovisno o obroku.
(FOTO: Pixabay)
Lisnato zeleno povrće
Što je lišće tamnije to je ovo povrće bogatije nutrijentima. Sadrži minimalan broj kalorija, a obiluje mineralima i vitaminima, među kojima prednjači jak antioksidans vitamin E.
crveni špinat
(FOTO: Pexels)
Zobene pahuljice
Želite li dugo živjeti pripazite na probavu. Znamo da su zdrava i nepropusna crijeva presudna za jak imunitet. Kako bi ostala takva dugi niz godina dobro je jesti vlaknastu hranu, a jedan od boljih izvora vlakana su i zobene pahuljice.
(FOTO: Sandra Šimunović/PIXSELL)
Riba
Riba je bogata omega-3 masnim kiselinama koje su bitne za zdravlje srca, krvnih žila, mozga, kostiju, zglobova. Najbolji izvor omega-3 masnih kiselina su masne ribe poput lososa, haringe, sardine i tune. Preporučuje se ovakvu ribu jesti barem jednom tjedno.
srvena riba vrste
(FOTO: Pixabay)