Na kuhinjskoj napi često se nakuplja masnoća od kuhanja, pečenja i prženja hrane. Stoga ju je nekad potrebno i dobro očistiti. Da bismo vam pomogli u čišćenju, donosimo vam praktične savjete za čišćenje nape od masnoće.
Kuhinjsku mapu potrebno je detaljno očistiti barem jednom mjesečno, ovisno o tome u kakvom je stanju te koliko je često koristite. Najprije je potrebno ukloniti filtere iz nape te ih staviti u posudu napunjenu vrućom vodom.
U vodu zatim stavite nekoliko kapi deterdženta za pranje suđa, odnosno otapanje nastale masnoće. U tekućinu možete dodati i nekoliko sitnih žlica sode bikarbone. Ostavite filtere u vodi nekoliko minuta, a zatim ih izribajte četkom. Važno je da četka bude neabrazivna kako ne biste površinski oštetili filtere.
Nakon što ih izvadite iz vode i dobro očistite, filtere za kuhinjsku napu obrišite papirnatim ručnikom ili čistom pamučnom krpom. Mrlje od masnoće trebali bi nestati, a u slučaju da ne nestanu, još jednom ponovite postupak.