Play ponuda

Hrvati na skijanje idu u najskupljem terminu!

shimmer fallback

Buking skijaških aranžmana već u punom jeku, a sudeći prema podacima turističkih agencija većina ljubitelja snijega i planina iz Hrvatske će na skijanje ići u terminu školskih praznika.

21.11.2010.
11:05
Play ponuda

Zimski školski praznici se poklapaju s najskupljim skijaškim terminom – tjednom nakon Nove godine, pa se ove zime ponovo može očekivati masovan izostanak djece iz škola. Ukazuju na to u riječkim turističkim agencijama u kojima je buking skijaških aranžmana već u punom jeku.

Ovogodišnju će skijašku sezonu definitivno obilježiti masovan odlazak skijaša na neka od zapadnoeuropskih skijališta upravo u jednom od najskupljih skijaških tjedana, no ipak, zabilježen je i porast uplata za aranžmane za tjedan od 9. do 15. siječnja, odnosno za razdoblje kada cijene padaju.

''Bukingom smo za sada zadovoljni. Međutim, primjećuje se trend rezervacija skijanja u tjednu nakon same špice, dakle nakon što škola već počne'', potvrdili su za Novi list u riječkoj agenciji RB travel, objašnjavajući kako je osnovni razlog tome što su cijene u tom terminu i do 40 posto niže.

'''Osim toga, na talijanska skijališta velika je navala upravo u tjednu oko Nove godine jer u Italiji spajaju novogodišnje praznike s blagdanom Sveta tri kralja. Kod Talijana je ekonomska kriza oslabjela i potražnja za skijanjima je ove godine velika'', rekla je Maja Brkljačić, rukovoditeljica komercijalnih poslova u ovoj riječkoj agenciji u kojoj su od ove godine tiskali deseti, jubilarni katalog skijanja i u njemu ponudili pakete s prijevozom, smještajem i ski-passom i za talijanska skijališta.

Ski-katalog ove je godine na tržište po prvi put 'izbacio' riječki Jadroagent u kojem također potvrđuju kako će kapaciteti u terminu oko Nove godine biti brzo popunjeni unatoč tome što se radi o skupom skijaškom tjednu. I u ovoj agenciji stoga preporučuju, ako se ikako može, odlazak na snijeg od 9. siječnja.

''Uvidjeli smo da je trend kraćih odlazaka na snijeg sve prisutniji te smo zbog toga i osmislili pakete od jednog do tri noćenja na susjednim skijalištima'', izjavio je Ivan Czerny iz Jadroagenta, u čijem katalogu su mjesto našla skijališta Italije, Francuske, Austrije, Švicarske i Slovenije, piše Novi list.

Play ponuda
Play ponuda