BRZA SARMA /

Štedite vrijeme, ne okus. Kuhanje sarme u ekspres loncu

Image
Foto: Pixabay

Otkrivamo sve što trebate znati o kuhanju sarme u express loncu, uključujući ključne korake, savjete i vrijeme kuhanja koje garantira savršen rezultat

14.5.2022.
15:33
Pixabay
VOYO logo

Sarma je jedno od najdražih tradicionalnih jela koje mnogi povezuju s obiteljskim okupljanjima i blagdanima. No, iako je njezin okus neodoljiv, klasična priprema može trajati satima, što ponekad otežava uklapanje u užurbani svakodnevni ritam. Tu na scenu stupa express lonac – praktičan saveznik u kuhinji koji skraćuje vrijeme kuhanja sarme, a zadržava bogatstvo okusa i mirisa ovog omiljenog jela.

Image
NEPCU DRAGA I ZDRAVA /

Pronašli smo recept za najbolju sarmu bogatog okusa i savršene teksture

Image
NEPCU DRAGA I ZDRAVA /

Pronašli smo recept za najbolju sarmu bogatog okusa i savršene teksture

Sastojci koju su vam potrebni za kuhanje sarme su:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 1 glavica kupusa
  • žlica maslinovog ulja
  • šalica luka narezanog na kockice
  • 2 češnja češnjaka, mljevena
  • 1 kg mljevenog mesa
  • 3/4 šalice nekuhane riže dugog zrna (smeđe ili bijele)
  • 1/4 šalice nasjeckanog peršina
  • šalica pirea od rajčice iz konzerve
  • 1 1/2 žličice soli
  • papar po ukusu
  • 3/4 šalice tekućine

Vrijeme kuhanja i priprema sarme u ekspres loncu:

  • Iz glavice kupusa odvojite listove i operite ako želite isprati kiselinu.
  • Nakon toga na ulju pržite luk i češnjak. U mljeveno meso dodajte sve sastojke i luk. Dobro izmiješajte i punite listove kiselog kupusa smjesom od mljevenog mesa.
  • Na dno expres lonca stavljamo sarme po redu, pazeći da ih ne guramo jednu na drugu.
  • Bitna stavka je da prvo na dno lonca stavimo sloj rezanog zelja. Isto to radimo i nakon što ih sve poredamo, na kraju.
  • Napunite lonac vodom i stavite kuhati.
  • Vrijeme kuhanja sarme u expres loncu također ovisi i o količini sarme koju smo stavili kuhati.
  • Količinu dozvoljene količine svakako nemojte prekoračiti jer bi expres lonac mogao izbaciti sigurnosni čep.
  • Kuhamo sarmu, a nakon što expres lonac zapišti vrijeme kuhanja sarme u expres loncu približava se kraju.
  • Ostavite kuhati na laganoj vatri još kojih 40 minuta.
  • Na kraju napravite klasičnu zapršku i poslužite sarmu.

POGLEDAJTE VIDEO: Kraljica je novogodišnje trpeze, nepcu draga, a kažu i zdrava. Kako do najfinije sarme? 'Tretiraš je kao ženu'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo