RECEPT TJEDNA /

Gosti su bili jako strogi, ali 'Bijela bomba' osvojila je sve

Image
Foto: Večera za 5

Desert Bijela bomba uglavnom se svidjela gostima, probajte ju pripremiti, vjerojatno će se svidjeti i vama

5.10.2024.
8:22
Večera za 5
VOYO logo

Ivan Turković ugostio je Ivanu, Leonelu, Suzanu i Marina u Viškovu drugog dana riječkog tjedna 'Večere za 5'. Domaćin je za svoju večeru osvojio 33 boda i to mu je bilo dovoljno za ovotjednu pobjedu u Večeri za 5. Evo recepta za njegov pobjednički meni.

Predjelo

Čarolije iz pušnice

  • slanina
  • šunka
  • gauda
  • jaja
  • svježi sir
  • brašno
  • kvasac

Na luku pržimo slaninu i šunku prethodno narezane na kockice, gaudu također narežemo na kockice. Nakon toga ove sastojke pomiješamo sa jajima, svježim sirom, brašnom i kvascem. Ostavimo sa strane da fermentacija odradi svoje zatim stavljamo u pećnicu prethodno zagrijanu na 200 stupnjeva Celzijevih na oko 45 minuta. Uz to poslužimo domaće suhomesnate proizvode.

Image
Foto: Večera za 5

Glavno jelo

Pijana teletina

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • teletina
  • brašno
  • jaja
  • krušne mrvice
  • vino
  • gljive
  • vrhnje za kuhanje
  • krumpir

Teleće šnicle izlupamo i posolimo, zatim stavljamo u brašno, pa jaja, pa krušne mrvice te pržimo u ulju dok meso ne dobije zlatnu boju. Nakon toga poslažemo u tepsiju, prelijemo vinom, vodom, peršinom, češnjakom te ostatkom ulja od prethodnog pečenja te stavljamo u pećnicu na 200 stupnjeva Celzijevih na oko pola sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz to pripremimo umak od gljiva. Popržimo luk te dodamo gljive, nakon toga vrhnje za kuhanje, te začine i sol.

Uz to poslužimo pire krumpir.

Image
Foto: Večera za 5

Desert

Bijela bomba

  • keksi
  • maslac
  • mlijeko
  • šećer
  • svježi sir
  • vrhnje za šlag
  • želatina
  • maline
  • bijela čokolada

Kekse usitnimo, pomješamo sa topljenim maslacem, mljekom i malo šećera te napravimo bazu. Svježi sir mješamo sa šećerom, vrhnjem za šlag i želatinom dok se ne stisne. Maline kuhamo sa šećerom, vodom i želatinom. Bijelu čokoladu rastopimo s malo vrhnja za šlag te prelijemo po torti koju smo složili po slojevima.

Image
Foto: Večera za 5
Image
RECEPT TJEDNA /

Pripremite pobjednički meni, isprobajte gušte iz Istre

Image
RECEPT TJEDNA /

Pripremite pobjednički meni, isprobajte gušte iz Istre

POGLEDAJTE VIDEO Festival s mirisom i okusom mora: U Zadar stigli recepti iz cijeog svijeta

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
stipendisti
NOVO
VOYO logo
Još iz rubrike