RECEPT TJEDNA /

Gosti su bili jako strogi, ali 'Bijela bomba' osvojila je sve

Image
Foto: Večera za 5

Desert Bijela bomba uglavnom se svidjela gostima, probajte ju pripremiti, vjerojatno će se svidjeti i vama

5.10.2024.
8:22
Večera za 5
VOYO logo

Ivan Turković ugostio je Ivanu, Leonelu, Suzanu i Marina u Viškovu drugog dana riječkog tjedna 'Večere za 5'. Domaćin je za svoju večeru osvojio 33 boda i to mu je bilo dovoljno za ovotjednu pobjedu u Večeri za 5. Evo recepta za njegov pobjednički meni.

Predjelo

Čarolije iz pušnice

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • slanina
  • šunka
  • gauda
  • jaja
  • svježi sir
  • brašno
  • kvasac

Na luku pržimo slaninu i šunku prethodno narezane na kockice, gaudu također narežemo na kockice. Nakon toga ove sastojke pomiješamo sa jajima, svježim sirom, brašnom i kvascem. Ostavimo sa strane da fermentacija odradi svoje zatim stavljamo u pećnicu prethodno zagrijanu na 200 stupnjeva Celzijevih na oko 45 minuta. Uz to poslužimo domaće suhomesnate proizvode.

Image
Foto: Večera za 5

Glavno jelo

Pijana teletina

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • teletina
  • brašno
  • jaja
  • krušne mrvice
  • vino
  • gljive
  • vrhnje za kuhanje
  • krumpir

Teleće šnicle izlupamo i posolimo, zatim stavljamo u brašno, pa jaja, pa krušne mrvice te pržimo u ulju dok meso ne dobije zlatnu boju. Nakon toga poslažemo u tepsiju, prelijemo vinom, vodom, peršinom, češnjakom te ostatkom ulja od prethodnog pečenja te stavljamo u pećnicu na 200 stupnjeva Celzijevih na oko pola sata.

Uz to pripremimo umak od gljiva. Popržimo luk te dodamo gljive, nakon toga vrhnje za kuhanje, te začine i sol.

Uz to poslužimo pire krumpir.

Image
Foto: Večera za 5

Desert

Bijela bomba

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • keksi
  • maslac
  • mlijeko
  • šećer
  • svježi sir
  • vrhnje za šlag
  • želatina
  • maline
  • bijela čokolada

Kekse usitnimo, pomješamo sa topljenim maslacem, mljekom i malo šećera te napravimo bazu. Svježi sir mješamo sa šećerom, vrhnjem za šlag i želatinom dok se ne stisne. Maline kuhamo sa šećerom, vodom i želatinom. Bijelu čokoladu rastopimo s malo vrhnja za šlag te prelijemo po torti koju smo složili po slojevima.

Image
Foto: Večera za 5
Image
RECEPT TJEDNA /

Pripremite pobjednički meni, isprobajte gušte iz Istre

Image
RECEPT TJEDNA /

Pripremite pobjednički meni, isprobajte gušte iz Istre

POGLEDAJTE VIDEO Festival s mirisom i okusom mora: U Zadar stigli recepti iz cijeog svijeta

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo