Svako kućanstvo drži svoja jaja na različitim mjestima i to je već dugo tema za svađu na društvenim mrežama.
Poznati chef otkrio zašto jaja nikad ne bi trebalo držati u hladnjaku, a onda još više šokirao: 'To je užasna stvar...'
Nakon što je ispekao dva kolača od biskvita s različitim vrstama jaja, James je raspravljao o razlici između kokošjih i pačjih jaja. Dodao je da je kvaliteta jaja ključna za dobar pekarski proizvod.
Razgovor se okrenuo na temu kako mjesto na kojem pohranjujete jaja može promijeniti njihov utjecaj na različita jela. James je rekao je da su "sva jaja porozna", što je razlog zašto da nikada ne stavljate jaja u hladnjak.
Objasnio je da jaja "upijaju sve okuse iz hladnjaka" zbog teksture ljuske. Jaja u hladnjaku također nisu dobra ideja jer hladna jaja nisu uvijek najbolja za spravljanje hrane.
No, držanje jaja u hladnjaku produljuje njihov rok trajanja, pa je najbolje da ih spravite odmah nakon što ih upite. James je ranije s obožavateljima podijelio svoje mišljenje o kuhanju, a nedavno je rekao da bi margarin trebao biti zabranjen.
On se našalio da ga toliko mrzi da želi da ga zauvijek uklone s polica supermarketa. James je za Express.co.uk progovorio o svojoj mržnji prema margarinu kojeg mnogi koriste umjesto maslaca.
"Margarin treba zabraniti. To je gotova hrana, to je hrana u paketu, skrivena sol, skrivena mast. To je užasna, užasna stvar, to je skoro pa plastika. Ja sam dijete farmera. Uvijek smo doma imali punomasno mlijeko, maslac i vrhnje. U našoj kući nije bilo poluobranog mlijeka", istaknuo je.
"Veliki problem ove zemlje nije samo u korištenju margarina, već činjenica da u Velikoj Britaniji ne kuha toliko ljudi kao u Francuskoj, Italiji ili Španjolskoj", rekao je.
TV chef James Martin upozorio je gledatelje da nikada ne stavljaju jaja u hladnjak u emisiji "This Morning". On je razgovarao s voditeljima kada je podijelio ovaj kontroverzni savjet, javlja Irish Mirror.