Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
IZ PETRČANA S LJUBAVLJU /

Domaća kuhinja s karakterom: Kuharica Marija pripremila nam je dva zaista posebna jela

Talentirana kuharica Marija Lisica (22) iz Petrčana donosi čitateljima Net.hr-a dva recepta koji mirišu na Mediteran

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Ako dosad još niste čuli za Mariju Lisicu, vrijeme je da to promijenimo. Ova 22-godišnja kuharica iz Petrčana, mjesta pokraj Zadra, oduševljava svojim receptima koji mirišu na Mediteran, ali imaju i dozu svježine i razigranosti koju mogu donijeti samo mladi kuharski talenti.

Ljeto je provela kao glavna kuharica u obiteljskom restoranu, a sada se vratila u Zagreb — na studij, ali i na TikTok, gdje njezini kreativni i recepti privlače pažnju sve više zaljubljenika u kuhanje.

Za čitatelje Net.hr-a pripremila je pravo malo gurmansko putovanje: Bruschettu s pireom od slanutka, mariniranim inćunima i crnim maslinama za predjelo, te biftek u maslinovom ulju i acetu balsamicu sa savršeno zapečenim krumpirom i domaćom pancetom za glavno jelo

Recept za predjelo: Bruschetta sa pireom od slanutka, mariniranim inćunima i crnim maslinama

Domaća kuhinja s karakterom: Kuharica Marija pripremila nam je dva zaista posebna jela
Foto: Leonarda Vrkić

Sastojci:

  • 2 kriške domaćeg kruha
  • 200 g kuhanog slanutka
  • 4 žlice maslinovog ulja
  •  sol i papar po želji
  • 1 žlica ricotte
  • 6 crnih maslina
  • nekoliko mariniranih inćuna

Priprema:

  1. Slanutak izblendajte s maslinovim uljem i prstohvatom soli dok ne postane kremast.
  2. Dodajte žlicu ricotte za dodatnu glatkoću i bogatstvo.
  3. Kruh lagano prelijte maslinovim uljem i zapecite na grillu.
  4. Premažite pireom od slanutka i na vrh složite marinirane inćune i sitno sjeckane crne masline.

Efektno, jednostavno, a savršeno uz čašu vina dok čekate glavno jelo.

Recept za glavno jelo: Biftek u maslinovom ulju i acetu balsamicu s krumpirima i domaćom pancetom

Domaća kuhinja s karakterom: Kuharica Marija pripremila nam je dva zaista posebna jela
Foto: Leonarda Vrkić

Sastojci:

  • 200 g bifteka
  • maslinovo ulje
  • krema od aceta balsamica
  • sol i papar
  • 2 veća mlada krumpira
  • 40 g domaće pancete
  • 1 češanj češnjaka

Priprema:

  1. Biftek posolite krupnom soli i popaprite. 
  2. Pecite na jakoj tavi 3 minute sa svake strane za medium rare. Pustite meso da se odmori nekoliko minuta.
  3. U istoj tavi zagrijte 5 žlica maslinovog ulja i jedan češanj češnjaka na laganoj vatri. 
  4. Biftek narežite i stavite u dublji tanjur, prelijte maslinovim uljem i acetom.
  5. Za krumpir: Operite i posušite dva krumpira, prerežite ih na pola i začinite solju, paprom i maslinovim uljem. 
  6. Pecite na 120 °C oko 1 h 20 min. 
  7. Dodajte pancetu narezanu na kockice i vratite u pećnicu još 5 minuta.

Bruschetta i biftek najavljuju Marijinu viziju restorana za sljedeću godinu, a na njezinom TikTok profilu mogu se pronaći svakodnevni recepti iz njezine kuhinje koje lako i jednostavno možete pripremiti sami.

POGLEDAJTE GALERIJU

POGLEDAJTE VIDEO: Festival za polizati prste! Bili smo u Skradinu i kušali rižot čiji se recept ne otkriva olako

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike