Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
BLAGDANSKI SPECIJALITET /

Pravi dalmatinski bakalar na crveno. Ovaj recept uspijeva svaki put

Bakalar na crveno je tradicionalni ručak kojeg treba pravilno i nježno pripremati, a mi imamo recept s kojim će vam uspjeti baš svaki put

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Bakalar na crveno dalmatinski je recept s kojim ne možete pogriješiti, posebno ako volite riblja jela. Tradicionalno se poslužuje na Badnjak ili na Veliki Petak, a iako priprema traje nešto duže, definitivno se isplati. Donosimo kako se priprema pravi dalmatinski bakalar na crveno.

Bakalar na crveno recept

Najviše vremena u pripremi ovog jela uzet će priprema. Bakalar se, prije svega, treba namakati u vodi barem 24 sata. Nakon tog zapravo kreće kuhanje ovog jela koje će vam uzeti oko dva sata. No kad završite, imat ćete predivno glavno jelo u kojem će svi uživati.

Bakalar na crveno sastojci:

  • pola kile sušenog bakalara, namočenog u vodi najmanje 24 sata
  • 100 ml maslinovog ulja
  • 1 crveni luk
  • 3 režnja češnjaka
  • 2 grančice peršina
  • ½ žličice slatke crvene paprike
  • 1 žlica koncentrata rajčice
  • 100 ml bijelog vina
  • sol, papar
  • 300 g krumpira

Bakalar na crveno priprema:

  1. Sušeni bakalar skuhajte u posoljenoj vodi dok se ne počne lako odvajati od kostiju.
  2. Kad je kuhan, očistite ga tako da vam ostane samo čisto meso. Vodu u kojoj se kuhao sačuvajte – poslužit će vam kasnije.
  3. Crveni luk narežite na kockice, a češnjak protisnite ili nasjeckajte što sitnije.
  4. U većem loncu zagrijte maslinovo ulje. Dodajte luk i dinstajte ga na srednje jakoj vatri dok ne omekša i lagano ne požuti. Pazite da ne zagori jer bi mogao dati gorak okus jelu.
  5. Zatim ubacite nasjeckani češnjak i uz stalno miješanje pirjajte još oko pola minute, samo da pusti miris.
  6. Dodajte očišćeni bakalar, sjeckani peršin, slatku crvenu papriku i koncentrat rajčice. Začinite po ukusu sa solju i paprom, pa zalijte bijelim vinom.
  7. Kuhajte uz povremeno miješanje dok vino ne ispari.
  8. Ogulite krumpir i narežite ga na ploške debljine oko 2 cm. Dodajte ga u lonac s bakalarom.
  9. Podlijte sačuvanom vodom od kuhanja bakalara tako da svi sastojci budu pokriveni.
  10. Kuhajte na laganoj vatri otprilike 30 minuta, dok krumpir ne omekša.

POGLEDAJTE GALERIJU

POGLEDAJTE VIDEO Elegancija u jednostavnosti: Recept za francuski kolač od jabuka s kremom od vanilije​ 

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike