Play ponuda

NEMA DO BALKANSKE KUHINJE / Amerikanci pred kamerom jeli sarmu, ćevape i ajvar pa pošteno ocijenili: 'Ako još niste probali...'

Foto: TikTok

Američki influenceri često isprobavaju hranu raznih kultura pa je tako došla na red i balkanska, odnosno nazvali su ju srpskom, a njihove reakcije su postale hit

8.2.2023.
19:33
TikTok
Play ponuda

Na društvenoj mreži TikTok jedan profil koji vode djevojka iz Amerike Miona i njen dečko Jibri prepun je različitih video snimaka koji govore o ukusu hrane iz različitih dijelova svijeta, a na red je došla i hrana iz Srbije.

Jibri i Miona su probali sarmu, ćevape, ajvar, vrhnje i šopsku salatu, a njihova reakcija na balkansku hranu oduševila je mnoge. Na samom početku videa istaknuli su kako im se jako sviđa što srpska hrana nije kao fast food u Americi, a onda je na red došlo isprobavanje različitih ukusa balkanske hrane.

Posebna reakcija na sarmu

Dok je Miona jela sarmu, Jibri ju je pitao koju ocjenu bi dala sarmi od 1 do 10, a ona je odgovorila 12/10. Nakon toga je i on probao sarmu i priznao da je jako dobra. "Kombinacija mljevenog mesa i kupusa, toliko je okusa. Idemo probati ćevape. Kada naručujete srpsku hranu, morate dobiti i ajvar. Ajvar je srpska salsa", rekao je Jibri.

Zatim su oboje probali ćevape i rekli da su jako fini. Jibri im je dao ocjenu 10/10. Nakon toga je na red došla šopska salata koju je Jibri komentirao: "Volim europske salate jer su tako jednostavne, maslinovo ulje, krastavci, rajčice, sir…mislim stvarno je ukusno."

Oduševljeni balkanskom hranom

Jibri je na kraju dodao: "Volim balkansku hranu, ako još niste probali, probajte bosansku, hrvatsku, srpsku, makedonsku. Sve regije imaju sličnu hranu."

Play ponuda

Dok su influenceri hvalili srpsku hranu, jedan Srbin je komentirao Jibrija da je srpski zet, a drugi su mu poželjeli dobrodošlicu u Srbiju.

Jedna žena mu je poručila: "Ajvar je dobar samo kad je domaći, industrijski ne valja."

"Nema do balkanske hrane! Sjajna je", poručio je jedan stranac.

Hrvatica im je poručila: "Niste vi probali zagorske štrukle."

Play ponuda
Izvor: TikTok