Recept i priprema /

Varivo od zelene leće - ručak gotov za manje od sat vremena

Image

Jednostavno i vrlo hranjivo varivo od zelene leće bit će savršen izbor za jelo dana. Uz malo vremena i spretne ruke napravite ukusno varivo od zelene leće pun proteina i bez glutena.

8.11.2022.
15:59
VOYO logo

Kada dođu hladniji dani ništa bolje od uživanja u ukusnim varivima. Uz manje od sat vremena pripremite ukusno varivo od zelene leće puno povrća i začina.

Zelena leća varivo sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • žlica maslinovog ulja
  • mrkva
  • 2 štapića celera
  • 25 dkg krumpira
  • prstohvat čilija
  • češanj češnjaka, zgnječen
  • 3 rajčice
  • 25 dkg zelene leće
  • 1/2 l povrtnog temeljca sa smanjenom količinom soli
  • 4 žlice jogurta
  • malo lista peršina

Zelena leća varivo priprema:

Mrkvu, celer, bijeli krumpir i rajčice oribajte i narežite na kockice. Zagrijte ulje u velikom loncu na srednje jakoj vatri. Dodajte mrkvu, celer i krumpir i kuhajte uz miješanje oko 15 minuta ili dok ne porumeni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodajte čili i češnjak i kuhajte još 1 min. Umiješajte rajčice i zelenu leću koju ste prethodno isprali. Dodajte temeljac od povrća i 500 ml vruće vode i pustite da zakipi, zatim poklopite i kuhajte na laganoj vatri 25-30 minuta dok leća ne omekša. Prebacite veliku grabilicu leće u veliki vrč ili zdjelu i upotrijebite stapnu miješalicu za miješanje dok ne postane glatka. Izliti natrag u plitku limenu posudu i začinite po ukusu.

Rasipajte u zdjelice, prelijte malo jogurta i pospite peršinom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo