Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Mediteranska kuhinja /

Imamo savršen recept za paštetu od bakalara. Evo kako je napraviti

Baccalà Mantecato na talijanskom jeziku kremasto je predjelo koje se posebno priprema u blagdansko doba u Italiji. Prevedeno na naš jezik ovo jelo je pašteta od bakalara, a evo kako ju pripremiti.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Pašteta od bakalara jedan je od najomiljenijih mediteranskih specijaliteta, posebno popularan tijekom blagdana. Iako postoji mnoštvo različitih recepata, donosimo vam provjerenu tradicionalnu recepturu koja će oduševiti i najzahtjevnije gurmane.

Pašteta od bakalara - recept

Za vrhunsku paštetu najvažnije je odabrati kvalitetnu ribu. Atlantski bakalar (Gadus morhua) smatra se najboljim izborom zbog svoje specifične teksture i okusa. Prepoznat ćete ga po sivo-smeđoj koži s tamnim pjegama.

Namakanje bakalara

Ako koristite sušeni bakalar, potrebno ga je namakati 2-3 dana u hladnoj vodi, mijenjajući vodu 2-3 puta dnevno. Proces je završen kada riba postane mekana i udvostruči volumen. Tijekom namakanja, ribu držite na temperaturi nižoj od 20°C, idealno u hladnjaku.

Pašteta od bakalara sastojci

600 g sušenog bakalara (nakon namakanja)

3 srednja krumpira

6 češnjeva češnjaka

200 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja

2 lista lovora

2 žlice svježe sjeckanog peršina

sol i svježe mljeveni bijeli papar po želji

Pašteta od bakalara pripreme

Namočeni bakalar stavite u lonac s hladnom vodom i lovorovim listom

Kuhajte na laganoj vatri 40-45 minuta

U istoj vodi skuhajte oguljene krumpire

Očistite bakalar od kostiju, ali zadržite kožu koja će dati prirodnu želatinu

Na maslinovom ulju kratko popržite sjeckani češnjak

U blender stavite bakalar, krumpir i češnjak

Postupno dodajite maslinovo ulje tijekom blendanja

Na kraju umiješajte sjeckani peršin

Serviranje i čuvanje

Paštetu možete poslužiti na tradicionalan način uz prepečeni kruh ili krekere. Posebno je ukusna uz kapare, masline ili cherry rajčice. Čuva se u hermetički zatvorenoj posudi u hladnjaku do 5 dana.

Za najbolji okus, paštetu izvadite iz hladnjaka 30 minuta prije posluživanja kako bi dostigla sobnu temperaturu. Prije posluživanja možete je dodatno začiniti s malo maslinovog ulja i svježeg peršina.

Ovaj jednostavan, ali sofisticiran recept rezultirat će kremastom paštetom savršene teksture i autentičnog mediteranskog okusa koji će oduševiti vaše goste.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike