GOTOV ZA 15 MINUTA /

Ovo je brz i lagan čokoladni kolač od tri sastojka: Nisu potrebni ni maslac ni šećer

Image
Foto: Profimedia

Ovaj recept koristi samo tri sastojka koje većina ljudi ima u svojoj kuhinji, a za pripremu je potrebno tek 15 minuta

11.11.2024.
6:03
Profimedia
VOYO logo

Čokoladni kolači slatki su klasici koje mnogi obožavaju. Za mnoge sočne i slatke čokoladne kolače, torte i biskvite potrebni su mnogi sastojci poput maslaca, ulja, šećera, praška za pecivo... U ovom receptu ne koristi se ništa od navedenog.

Image
(K)VARLJIV PRILOG /

Liječnik iznenadio: 'Na fakultetu su nas upozorili na opasnosti krumpir-salate'

Image
(K)VARLJIV PRILOG /

Liječnik iznenadio: 'Na fakultetu su nas upozorili na opasnosti krumpir-salate'

Ciara, kuharica i osnivačica stranice s receptima My Fussy Eater, podijelila je kako možete ispeći "najukusniji i najjednostavniji" čokoladni kolač bez da morate uključiti pećnicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Obožavam recepte koji su brzi i jednostavni za pripremu, a ovaj čokoladni kolač iz friteze na vrući zrak definitivno spada među najjednostavnije, ali i najukusnije recepte ikad", navela je.

Ovaj recept koristi samo tri sastojka koje većina ljudi ima u svojoj kuhinji, a za pripremu je potrebno tek 15 minuta!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Recept

  • 300 g čokoladnog namaza (poput Nutelle ili neke druge marke)
  • 100 g običnog brašna
  • Dva srednja jaja
Image
Foto: Profimedia

Priprema

Dodajte brašno, čokoladni namaz i jaja u zdjelu za miješanje. Miješajte dok se svi sastojci potpuno ne sjedinei ne dobijete glatku smjesu. Ako imate maslac ili ulje, premažite stranice i dno kalupa za kolač, a zatim ulijte smjesu.

Stavite u fritezu na vrući zrak i pecite na 180°C 13 minuta. Ovaj kolač je vrlo sočan i ljepljiv, pa ako želite čvršći kolač, pecite ga još 2-3 minute. Kada je kolač gotov, izvadite ga i nožem prođite oko rubova kalupa kako biste olakšali vađenje. Ostavite kolač da se malo ohladi u kalupu. Obavezno ga narežite na osam dijelova dok je još u kalupu.

Image
Foto: Profimedia

"Evo važnog dijela… narežite kolač u kalupu nakon što se malo ohladi. Prvi put kad sam ga napravila, pokušala sam izvaditi kolač, a cijeli se raspao! Narežite kolač na osam trokuta, a tek zatim ih je lako izvaditi špatulom", navela je autorica recepta.

POGLEDAJTE OVAJ VIDEO: Cijene maslaca divljaju, slastičari na mukama i odustaju od nekih kolača. A tu nije kraj...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo