Blag okus bukovača čini ih svestranom gljivom. Zamrzavanje gljiva bukovača odličan je način čuvanje bukovača tijekom zimskih mjeseci.
Savjeti za zamrzavanje gljiva bukovača:
Uklonite peteljke: Sirove gljive bukovače i dalje će imati pričvršćene peteljke, pa ih trebate odrezati prije nego što ih zamrznete. To vam štedi potrebu da to radite nakon odmrzavanja.
Pojedinačno ih zamotajte: zamatanjem svake bukovače u foliju smanjuju se šanse da se gljive zalijepe jedna za drugu, što znači da nećete morati odmrzavati mnogo gljiva ako želite upotrijebiti samo nekoliko.
Stavite ih u vrećicu za zamrzavanje: Sada kada su vaše gljive bukovače pojedinačno zamotane, možete ih staviti u vrećicu za zamrzavanje. Važno je stisnuti vrećicu tako da u njoj ostane vrlo malo zraka. To daje vašim gljivama najbolje uvjete za dobro zamrzavanje.
Datum i oznaka: ispisivanje datuma na naljepnici koju zatim pričvrstite na vanjsku stranu vrećice za zamrzavanje podsjeća vas na to kada su vaše gljive bukovače prvi put zamrznute. Nakon označavanja možete sigurno staviti svoju vrećicu za zamrzavanje u zamrzivač, pazeći da drugi smrznuti proizvodi ne zgnječe bukovače.