Imati luk cijele godine je vrlo dobra ideja zbog vašeg osobnog zdravlja. Redovna konzumacija običnog ili dinstanog luka podiže razinu imunosnog sustava čovjeka i čini ga otpornijim na moguće viruse i bolesti koje su učestale u određenim godišnjim dobima.
Pravilna priprema i zamrzavanje dinstanog luka je vrlo bitno, kako se slučajno dinstani luk ne bi pokvario ili da vam zamrzivač ima miris po dinstanom luku. Pratite jednostavne upute za zamrzavanje dinstanog luka i nećete imati nikakvih poteškoća.
Kako pripremiti dinstani luk a potom ga zamrznuti? Ogulite i potom narežite luk. Luk možete nasjeckati na kockice, nasjeckati ili narezati na ploške, možete spremiti sva tri oblika koja kasnije mogu koristiti za različita vrsta jela koja ćete pripremati tokom godine.
Nasjeckani luk iz dinstajte na tavici do željene mjere. Raširite dinstani luk u jednom sloju na lim za pečenje.
Stavite dinstani luk u zamrzivač i brzo zamrznite dok se ne smrzne u potpunosti. To ne bi trebalo trajati više od 2-3 sata, što nije dovoljno dugo da miris dinstanog luka prodre u vaš zamrzivač. Ali ako ste zabrinuti, lim za pečenje možete pokriti plastičnom folijom kako miris dinstanog luka ne bi izlazio van.
Nakon što se zamrzne, premjestite smrznuti dinstani luk u željenu hermetički zatvorenu posudu za skladištenje.