Zagrijavanje hrane / Je li zagrijavanje u mikrovalnoj sigurno?

Image
Foto: Pixabay

Iako mnogi misle da je mikrovalna štetna po hranu, nije baš tako. Je li zagrijavanje u mikrovalnoj sigurno?

1.4.2022.
14:47
Pixabay
VOYO logo

Neki hranjivi sastojci se razgrađuju kada su izloženi toplini, bilo da je riječ o mikrovalnoj ili običnoj pećnici. Vitamin C je možda najjasniji primjer. No, budući da je vrijeme zagrijavanja u mikrovalnoj pećnici kraće, u tom se slučaju bolje čuva vitamin C i druge hranjive tvari koje se razgrađuju zagrijavanjem.

Način zagrijavanja koji najbolje zadržava hranjive tvari je u najkraćem mogućem vremenu i uz korištenje što je manje moguće tekućine. Mikrovalna zadovoljava te uvjete.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Korištenje mikrovalne pećnice s malom količinom vode u suštini kuha hranu na pari iznutra prema van. To zadržava više vitamina i minerala od gotovo bilo koje druge metode kuhanja i pokazuje da hrana iz mikrovalne pećnice doista može biti zdrava.

Mikrovalna pećnica je čudo tehnike i čudo praktičnosti, a vrlo često je i nutritivno korisna za vašu hranu, tako da je zagrijavanje hrane u mikrovalnoj sigurno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo