Suhe šljive doista su savršena mala moćna hrana. Evo kako pripremiti umak od suhih šljiva.
Sastojci koji su potrebni za umak od suhih šljiva.
- 1 šalica kalifornijskih suhih šljiva
- 1,5 šalice tople vode
- 1 žlica ulja avokada
- 3 žlice rižinog vinskog octa
- 2 žlice smeđeg šećera ili meda
- 2,5 žlice sojinog umaka
- pola žličice prženog sezamovog ulja
- 1 češanj češnjaka, mljevenog
- pola žličice svježe naribanog đumbira
- pola žličice mljevenog čilija ili više, po ukusu
Upute za umak od suhih šljiva:
Suhe šljive namočite u toploj vodi 5 minuta, prije nego što ih prebacite u blender kako biste napravili prvi korak pripreme umaka od suhih šljiva. Blendajte dok potpuno ne postane glatko zatim stavite na stranu.
U malom loncu zagrijte 1 žlicu ulja. Dodajte češnjak i đumbir i pirjajte dok ne omekšaju i ne porumene (ne zagore), otprilike 2-3 minute.
Dodajte pire od suhih šljiva i preostale sastojke te lagano kuhajte umak od suhih šljiva. Često miješajte smjesu da ne zagori i kuhajte dok se umak od suhih šljiva ne reducira i zgusne do željene konzistencije.