Umak od srdela s tjesteninom ukusno je jelo, a možete ga poslužiti kao glavno jelo ili predjelo. Priprema nije zahtjevna, a jelo je gotovo za pola sata. Kako pripremiti umak od srdela s tjesteninom? Koji sastojci su potrebni za pripremu umaka od srdela s tjesteninom?
Umak od srdela s tjesteninom sastojci:
- 50 dkg srdela
- 2 češnja češnjaka
- žlica krušnih mrvica
- žlica grožđica
- žlica peršina
- 0.5 dcl bijelog vina
- 10 dkg brašna
- sol
- papar
- maslinovo ulje
- tjestenina
Umak od srdela s tjesteninom priprema:
Tjesteninu skuhajte u slanoj vodi.
Sredele očistite i pržite ih na maslinovom ulju, dodajte ostale sastojke i pirjate kratko. Kada je tjestenina kuhana, ocijedite je i prelijte preko nje umak od srdela.
Umak od srdela s tjesteninom je gotov i možete ga poslužiti. Prije posluživanja ukrasite ga peršinom.