Recept i priprema /

Umak od pasirane rajčice upotpunit će svako jelo

Image
Foto: Pixabay

Umak od pasirane rajčice je sastojak koji se često koristi u receptima kao umak za tjesteninu i juhu od rajčice. Umak od pasirane rajčice možete napraviti i kod kuće.

9.7.2022.
10:03
Pixabay
VOYO logo

Umak od pasirane rajčice odličan je dodatak jelima. Priprema umaka od pasirane rajčice nije zahtjevna, a recept možete prilagoditi svom ukusu. Za pripremu umaka od pasirane rajčice potrebne su vam samo rajčice i sok od limuna.

Sastojci za umak od pasirane rajčice:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 1 – 2 kg svježih, zrelih rajčica
  • 1/4 žličice limunske kiseline ili žlica soka od limuna

Priprema umaka od pasirane rajčice:

Stavite sve rajčice u lonac, veće rajčice prerežite. Zakuhajte ih na srednje jakoj vatri. Smanjite vatru i neka lagano krčkaju. Kuhajte uz često miješanje dok se rajčice ne počnu raspadati, 10 do 15 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pustite neka se hladi oko 5 minuta. Stavite u bledner i na kraju procijedite kroz cijedilo kako biste uklonili sjemenke i kožicu.

Ako je pire od rajčice rijedak i izgleda vodenasto, možete ga vratiti u lonac, staviti da prokuha, a zatim smanjiti vatru kako bi se nastavilo kuhati. Kuhajte dok se ne reducira na teksturu koju želite uz često miješanje.

Umak od pasirane rajčice je gotov i spreman za posluživanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo