Torta od muškatne bundeve s jabukama odličan je desert koji povezuje muškatnu bundevu i jabuke. Iako je priprema nešto zahtjevnija, isplati se jer je rezultat odlična torta.
Za pripremu torte od muškatne bundeve s jabukama potrebni su vam sljedeći sastojci:
- 1 kg muškatne bundeve
- 2 dcl mlijeka
- 10 dkg šećra
- 6 dkg grisa
- 2.5 dcl slatkog vrhnja
- 30 dkg jabuka
- 20 dkg lisnatog tijesta
- 3 jaja
- vanilin šećer
- limun
Torta od muškatne bundeve s jabukama priprema:
Bundevu očistite i narežite na kocke te stavite kuhati u mlijeko, kuhajte oko 10 minuta.
Jabuke očistite i naribajte.
Bundevu stavite u blender, dodjate 2 jaja, šećer i vanilin šećere, gris, limunovu koricu koju ste naribali i 0.5 dcl vrhnja. Sve izmiksajte. Dodajte zatim jabuke te kratko izmiješajte.
Lisnato tijesto izvaljate na pola centimetra debljivu i stavite u kalup za torte. Nadjenite ga nadjevom.
U posudi umutite žumanjak i preostalo slatko vrhnje. Napravite smjesu kojom ćte prelijte smjesu od bundeve.
Stavit epeći na 170 stupnjeva oko sat vremena. Torta od muškatne bundeve s jabukama je gotova, poslužite je dobro rashlađenu.