Tradicionalni tiramisu koristi umućene sirove žumanjke i šećer, a zatim pomiješane sa sirovim tučenim bjelanjcima i mascarponeom. Međutim, ta metoda nije najsigurnija jer koristi sirova jaja. Stoga, saznajte recept za tiramisu sa slatkim vrhnjem bez sirovih jaja.
Sastojci potrebni da se pripremi tiramisu sa slatkim vrhnjem su:
- 360 grama slatkog jakog vrhnja za šlag
- 230 grama mascarpone sira
- 70 grama šećera
- 4 g ekstrakta vanilije
- 360 ml g hladnog espressa
- 45 ml likera s okusom kave
- 1 paket piškota
- kakao prah za posipanje vrha
Da biste pripremili tiramisu sa slatkim vrhnjem najprije u zdjelu dodajte vrhnje za šlag i miksajte na srednjoj brzini električnim mikserom. Polako dodajte šećer i vaniliju i nastavite miksati dok ne dobijete čvrstu smjesu. Dodajte mascarpone sir i miješajte dok se krema ne sjedini.
Zatim u plitku zdjelu dodajte kavu i liker. Umočite piškote u kavu i položite ih u jednom sloju na dno posude. Na kekse stavite i zagladite polovicu smjese mascarponea. Dodajte još jedan sloj umočenih piškota, pa na njih još jedan sloj mascarpone kreme. Po vrhu obilato pospite kakao prah. Tiramisu sa slatkim vrhnjem već je gotov. Ostavite ga u hladnjaku najmanje 3-4 sata prije posluživanja. Dobar tek!