Svinjski medaljoni na posteljici od povrća nešto je zahtjevnije jelo za pripremu, ali je vrlo ukusno i sočno. Idealno za sve prigode. Poslužite svinjski medaljoni na posteljici od povrća kao glavno jelo sa salatom prema želji.
Za pripremu jela svinjski medaljoni na posteljici od povrća potrebni su vam sljedeći sastojci:
- 75 dkg svinjske pisanice
- crvena paprika
- žuta paprika
- patlidžan
- 3 češnja češnjaka
- 2 rajčice
- 5 dkg maslaca
- pola žličice majčine dušice
- pola žličice peršina
- 150 ml pasirane rajčice
- pola žličice ružmarina
- 2 dkg krušnih mrvica
- 150 ml vrhnja za kuhanje
- maslinovo ulje
- parmezan
- sol
- papar
Svinjski medaljoni na posteljici od povrća priprema:
Meso narežite na medaljone.
Na maslinovom ulju pržite patlidžan narezan na kockice, posolite i pržite na srednje jakoj vatri. Nakon tri minute dodajte ostalo narezano povrće. Sve posolite i pržite dalje.
Medaljone posolite i premažite maslinovim uljem. Stavite ih peći na grill tavu s obje strane.
U posudu stavite maslac koji je omekšali, peršin, majčinu dušicu i ružmarin. Protisnite češnjak i začinite sa soli i paprom. Napravite jednoličnu smjesu i dodajte krušne mirice i malo parmezana. Sve izmiješajte.
Medaljone stavite u vatrostalnu posodu i nadjenite žličicom maslaca i pecite na 200 stupnjeva oko pet minuta.
U tavu kojoj se nalazi povrće dodajte pasiranu rajčicu i vrhnje za kuhanje. Pospijte s ružmarinom i majčinom dušicom. Sve začinite sa soli i paprom. Dodajte preostali parmezan i napravite umak.
Nakon što umak postane gust maknite ga s vatre. Stavite na tanjur povrće, na povrće meso i umak. Svinjski medaljoni na posteljici od povrća su gotovi i možete ih poslužiti.