Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
NISTE NI SVJESNI DA SVAKODNEVNO JEDETE KUKCE /

Hrvatski Bioinstitut otkrio namirnice koje svi jedemo, a sadrže ono što nam se najviše gadi

Iz Bioinstituta kažu da je u SAD-u dozvoljeno 60 mikroskopskih fragmenata kukaca i jedna dlaka glodavaca u 100 grama čokolade dok se u pšeničnom brašnu tolerira 150 dijelova kukaca u 100 grama proizvoda, a u tjestenini 225 dijelova u 225 grama.
Foto: Shutterstock
Iz Bioinstituta kažu da je u SAD-u dozvoljeno 60 mikroskopskih fragmenata kukaca i jedna dlaka glodavaca u 100 grama čokolade dok se u pšeničnom brašnu tolerira 150 dijelova kukaca u 100 grama proizvoda, a u tjestenini 225 dijelova u 225 grama.
4 /7
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Žohari i ostale nemani koje baš ne volimo vidjeti, a kamo li pojesti u nekim su zemljama prava senzacija i top namirnica koja je puna bjelančevina. No, liječnik iz Ujedinjenog Kraljevstva Karan Raj otkrio je što se sve može nalaziti u, na primjer, mljevenoj kavi te tako zgrozio mnoge, piše Metro. Uz to, kod mnogih namirnica, prilikom uzgoja na otvorenim poljima, tijekom berbe i obrade sirovine vrlo je teško izbjeći kontakt s živim organizmima iz prirode. Tada pojedini razvojni stadiji ili dijelovi životinja dospijevaju u prehrambene proizvode. Više saznajte u listalici.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Pogledaj još galerija
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx