Junetina se može pripremiti na različite načini, jedan od njih je junetina s krumpirom u umakom od rajčice pod nazivom Stifado. Ovo jelo se priprema jednostavno, a gotovo je za dva sata. Stifado je ustvari grčki gulaš.
Stifado – junetina s krumpirom u umaku od rajčice sastojci:
- 50 dkg pasirane rajčice
- 2 žlice maslinovog ulja
- 2 češnja češnjaka
- 2 žlice vinskog octa
- lovorov list
- 1,5 dcl mesne juhe
- 50 dkg luka
- 70 dkg junetine
- 50 dkg krumpira
- ulje
- sol
- papar
Stifado – junetina s krumpirom u umaku od rajčice priprema:
Junetinu narežite na manje kockice, a krumpir ogulite i narežite na veće komade.
Na ulju pržite luk i češnjak i kada omekšaju dodajte meso. Sve pirjajte oko 10 minuta.
Dodajte cimet i lovorov list, začinite s vinskim octom. Kada ocat ispari dodajte pasiranu rajčicu, juhu i kuhajte na laganoj vatri oko sat i pol.
Stifado – junetina s krumpirom u umaku od rajčice je gotova i možete je poslužiti.