Kuharica /

Stifado – junetina s krumpirom u umaku od rajčice

Image

Kako pripremiti junetinu? Saznajte recept za pripremu jela Stifado – junetina s krumpirom u umaku od rajčice.

18.8.2021.
12:20
VOYO logo

Junetina se može pripremiti na različite načini, jedan od njih je junetina s krumpirom u umakom od rajčice pod nazivom Stifado. Ovo jelo se priprema jednostavno, a gotovo je za dva sata. Stifado je ustvari grčki gulaš.

Stifado – junetina s krumpirom u umaku od rajčice sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 50 dkg pasirane rajčice
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 2 češnja češnjaka
  • 2 žlice vinskog octa
  • lovorov list
  • 1,5 dcl mesne juhe
  • 50 dkg luka
  • 70 dkg junetine
  • 50 dkg krumpira
  • ulje
  • sol
  • papar

Stifado – junetina s krumpirom u umaku od rajčice priprema:

Junetinu narežite na manje kockice, a krumpir ogulite i narežite na veće komade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na ulju pržite luk i češnjak i kada omekšaju dodajte meso. Sve pirjajte oko 10 minuta.

Dodajte cimet i lovorov list, začinite s vinskim octom. Kada ocat ispari dodajte pasiranu rajčicu, juhu i kuhajte na laganoj vatri oko sat i pol.

Stifado – junetina s krumpirom u umaku od rajčice je gotova i možete je poslužiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo