Srdele na sicilijanski način jedan je od načina kako možete pripremiti srdele. Ovo ukusno riblje jelo oduševit će vas, a gotovo je za nešto više od pola sata.
Za pripremu jela srdele na sicilijanski način potrebni su vam sljedeći sastojci:
- 60 dkg srdela
- 4 dkg pancete
- 12 mini rajčica
- 5 crnih maslina bez koštica
- 2 žlice sjeckanog peršina
- žlica kapare
- 3 dkg krušnih mrvica
- žlica sjeckanog vlasca
- maslinovo ulje
- papar
Srdele na sicilijanski način priprema:
U sjekač stavite masline, kapare, vlasac, pancetu, krušne mrvice, dvije žlice maslinovog ulja, peršin i papar. Sve usitnite dok ne dobijete jednoliku smjesu.
Sredele očistite i nadjenite ih smjesom te stavite u vatrostalnu posudu koju ste premazali maslinovim uljem.
Dodajte mini rajčice, popisjte krušnim mrvicama, prelijte maslinovim uljem i pecite na 200 stupnjeva oko 20 minuta.
Srdele na sicilijanski način su gotove i možete ih poslužiti.