Smrznuta hobotnica priprema se na vrlo jednostavan način. Meso hobotnice popularno je i na Mediteranu i na kopnu jer ima poseban, nježan, hranjiv i sladak okus. S obzirom na to da ona nije dostupna tijekom cijele godine, mnogi smrzavaju hobotnicu, što je i preporuka jer se na taj način čuvaju njezine nutritivne vrijednosti, a smrzavanjem ona omekšava. Smrznuta hobotnica priprema se jednostavno, a prvi korak je uvijek kuhanje.
Smrznuta hobotnica priprema se kraće vremensko razdoblje nego svježa, a to je zbog toga što joj led godi i što ju omekšava. Stoga, ostavite smrznutu hobotnicu preko noći u hladnjaku da se odmrzne. Stavite ju kuhati u slanu vrelu vodu. Smrznuta hobotnica kuha se tako što ju svakih deset minuta izvadite iz slane vode koje vrije, ostavite ju na sobnoj temperaturi tri minute te ju ponovno vratite u lonac. Ovaj postupak ponovite do četiri puta ili više, ako najdeblji dio hobotnice nije omekšao
Na taj se način smrznuta hobotnica priprema za daljnju obradu koja je najčešće pečenje ispod peke, u pećnici, na grill tavi ili na salatu.