Morski plodovi /

Smrznuta hobotnica - recept i priprema smrznute hobotnice

Image

Kako se priprema smrznuta hobotnica? Postoji li razlika u pripremi između smrznute i svježe hobotnice?

18.12.2021.
16:50
VOYO logo

Smrznuta hobotnica priprema se na vrlo jednostavan način. Meso hobotnice popularno je i na Mediteranu i na kopnu jer ima poseban, nježan, hranjiv i sladak okus. S obzirom na to da ona nije dostupna tijekom cijele godine, mnogi smrzavaju hobotnicu, što je i preporuka jer se na taj način čuvaju njezine nutritivne vrijednosti, a smrzavanjem ona omekšava. Smrznuta hobotnica priprema se jednostavno, a prvi korak je uvijek kuhanje.

Smrznuta hobotnica priprema se kraće vremensko razdoblje nego svježa, a to je zbog toga što joj led godi i što ju omekšava. Stoga, ostavite smrznutu hobotnicu preko noći u hladnjaku da se odmrzne. Stavite ju kuhati u slanu vrelu vodu. Smrznuta hobotnica kuha se tako što ju svakih deset minuta izvadite iz slane vode koje vrije, ostavite ju na sobnoj temperaturi tri minute te ju ponovno vratite u lonac. Ovaj postupak ponovite do četiri puta ili više, ako najdeblji dio hobotnice nije omekšao

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na taj se način smrznuta hobotnica priprema za daljnju obradu koja je najčešće pečenje ispod peke, u pećnici, na grill tavi ili na salatu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo