Kad pomislimo na gulaš, mnogima na um padaju bogati mesni okusi, no postoji jedan poseban recept koji spaja tradicionalnu tehniku pripreme s morskim delicijama – gulaš od hobotnice. Ova mediteranska poslastica ističe se svojim jedinstvenim spojem okusa mora, aromatičnih začina i sočnog povrća.
Hobotnica na gulaš s krumpirom
Iako se možda ne priprema tako često kao klasični gulaš, njegov bogat okus i nutritivna vrijednost čine ga savršenim izborom za one koji žele nešto novo na svom stolu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hobotnica na gulaš s krumpirom sastojci
- 1 kg hobotnice, očišćene
- 2 žlice maslinovog ulja
- 2 nasjeckana luka
- 4 češnja češnjaka, nasjeckana
- 2 lista lovora
- litra i pol pilećeg temeljca
- 1/2 litre crnog vina ili vode
- 1 kg svježih rajčica, oguljenih i nasjeckanih
- 1/2 kg krumpira
- prstohvat mljevene crvene paprike
- 2 žlice nasjeckanog svježeg korijandera
- 2 žlice nasjeckanog perišina
- sol
- papar
Hobotnica na gulaš s krumpirom priprema:
- Najprije pripremite hobotnicu tako da je stavite u kipuću vodu na 5 minuta. Izvadite je nakon 5 minuta, osušite i ohladite. Nakon toga narežite na manje komade.
- Na maslinovom ulju pržite luk, češnjak i lovor. Dodajte vino, neka sve zakuha i reducira na pola. Nakon toga umiješajte rajčice, sol, papar, hobotnicu i temeljac.
- Kada zakuha pustite neka lagano kuha oko 2 sata. Na kraju umiješajte papriku, korijander i peršin. Pred kraj kuhanja dodajte krumpir i kuhajte još 15 minuta.
- Sol i papra dodajte prema ukusu. Hobotnica na gulaš s krumpirom je spremna za posluživanje.
POGLEDAJTE VIDEO: Nije leteći slon nego morska hobotnica i zove se Dumbo. Živi sama 2 km pod morem: 'Više znamo o Marsu nego morskim dubinama'
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa