Ako ste ljubitelj morskih delicija i bogatih okusa, gulaš od hobotnice sa slanutkom pravo je kulinarsko otkriće za vas. Ovaj jedinstveni recept spaja nježnu hobotnicu, kremasti slanutak i aromatične začine u jelo koje zadovoljava nepce i hrani dušu. Savršeno za ljubitelje mediteranske kuhinje, ovaj gulaš nije samo gastronomski užitak već i nutritivno bogato jelo, idealno za sve koji žele spojiti zdravlje i užitak.
Recept za gulaš od hobotnice sa slanutkom
Za gulaš od hobotnice sa slanutkom potrebni su sljedeći sastojci:
1 kg hobotnice, očišćene
2 žlice maslinovog ulja
2 nasjeckana luka
4 češnja češnjaka, nasjeckana
2 lista lovora
litra i pol pilećeg temeljca
1/2 litre crnog vina
1 kg svježih rajčica, oguljenih i nasjeckanih
1/2 kg slanutka iz konzerve
prstohvat mljevene crvene paprike
2 žlice nasjeckanog svježeg korijandera
2 žlice nasjeckanog perišina
sol
papar
Gulaš od hobotnice sa salanutkom priprema:
Hobotnicu stavite na 5 minuta u kipuću vodu.
Nakon toga je ocijedite i ohladite.
Hladnu hobotnicu narežite na komade.
Na maslinovo ulje stavite dinstati luk, češnjak i lovor. Pržite par minuta.
Dodajte vino, neka sve zakuha i reducira na pola.
Zatim slijedi rajčica, sol, papar, hobotnica i temeljac.
Kada zakuha pustite neka lagano kuha oko 2 sata.
Na kraju umiješajte papriku, korijander i peršin.
Pred kraj kuhanja dodajte slanutak i kuhajte još 15 minuta.
Začinite sa soli i paprom prema ukusu. Gulaš od hobotnice sa slanutkom je spreman za posluživanje.
POGLEDAJTE VIDEO Elegancija u jednostavnosti: Recept za francuski kolač od jabuka s kremom od vanilije
To view this video please enable JavaScript, and consider upgrading to a
web browser that supports HTML5 video