Ako ste ljubitelj morskih delicija i bogatih okusa, gulaš od hobotnice sa slanutkom pravo je kulinarsko otkriće za vas. Ovaj jedinstveni recept spaja nježnu hobotnicu, kremasti slanutak i aromatične začine u jelo koje zadovoljava nepce i hrani dušu. Savršeno za ljubitelje mediteranske kuhinje, ovaj gulaš nije samo gastronomski užitak već i nutritivno bogato jelo, idealno za sve koji žele spojiti zdravlje i užitak.
Recept za gulaš od hobotnice sa slanutkom
Za gulaš od hobotnice sa slanutkom potrebni su sljedeći sastojci:
Tekst se nastavlja ispod oglasa
- 1 kg hobotnice, očišćene
- 2 žlice maslinovog ulja
- 2 nasjeckana luka
- 4 češnja češnjaka, nasjeckana
- 2 lista lovora
- litra i pol pilećeg temeljca
- 1/2 litre crnog vina
- 1 kg svježih rajčica, oguljenih i nasjeckanih
- 1/2 kg slanutka iz konzerve
- prstohvat mljevene crvene paprike
- 2 žlice nasjeckanog svježeg korijandera
- 2 žlice nasjeckanog perišina
- sol
- papar
Gulaš od hobotnice sa salanutkom priprema:
- Hobotnicu stavite na 5 minuta u kipuću vodu. Nakon toga je ocijedite i ohladite. Hladnu hobotnicu narežite na komade.
- Na maslinovo ulje stavite dinstati luk, češnjak i lovor. Pržite par minuta. Dodajte vino, neka sve zakuha i reducira na pola. Zatim slijedi rajčica, sol, papar, hobotnica i temeljac.
- Kada zakuha pustite neka lagano kuha oko 2 sata. Na kraju umiješajte papriku, korijander i peršin. Pred kraj kuhanja dodajte slanutak i kuhajte još 15 minuta. Začinite sa soli i paprom prema ukusu.
- Gulaš od hobotnice sa slanutkom je spreman za posluživanje.
POGLEDAJTE VIDEO: Ribafish o svom najdražem projektu
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa