Za slaganje slojeva lazanja pripremite sastojke i umake pri ruci. Najbolje je koristiti svježe tijesto za lazanje, koje možete kupiti u odjelu za svježu tjesteninu u supermarketu. Ovo tijesto se može koristiti odmah i ne treba ga prethodno kuhati. Tijesto je glavna stvar koja vam treba za slaganje lazanja.
Slaganje lazanja započnite mazanjem sloja umaka od rajčice na dno posude. Zatim dodajte jedan sloj listova tjestenine. Zatim dodajte sloj bijelog umaka, a zatim još jedan sloj listova tjestenine. Nastavite izmjenjivati umak od rajčice, listove za lazanje i bijeli umak dok ne dođete do vrha posude ili vam umaka ne ponestane!
Završite slaganje lazanja sa slojem umaka na bazi rajčice ili sa svojim bijelim umakom, što god vam preostane, a zatim naribajte dosta sira na vrh. Uobičajeni dodatni preljev za slaganje lazanja je natrgana mozzarella, koja na vrhu čini lijep sloj rastopljenog sira. Sada ste sigurni kako izgleda slaganje lazanja. Vaše lazanje je spremno za pečenje.