Salata od brokule i krumpira može se poslužiti i kao lagano glavno jelo, ali idealno je kao prilog. Pripremite salatu od brokule i krumpira i uživajte u ukusnim zalogajima.
Sastojci za salatu od brokule i krumpira:
- 500 g mladog krumpira
- 1 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- Korica i sok 1 limuna
- 1 glavica brokule
- 200 g zelenog graha
- 20 g kopra
- 100 g kozjeg sira
- 2 žlice graha
Za pripremu salate od brokule i krumpira, kuhajte krumpir 12 do 15 minuta dok ne omekša. Izvadite ga iz posude šupljikavom žlicom, dobro ocijedite, zatim ga stavite u zdjelu za posluživanje s uljem, limunovom koricom i sokom. Ostavite ga tako da se ohladi barem pola sata.
Za salatu dodajte brokulu i grah u posudu s kipućom vodom. Kuhajte četiri minute dok sastojci ne omekšaju. Ocijedite povrće, zatim ohladite pod hladnom tekućom vodom, kako bi vaša salata od brokule i krumpira bila što više osvježavajuća.
Ocijeđenu brokulu i grah umiješajte u ohlađeni krumpir s koprom i malo začina. Kozji sir izlomite na komadiće i možete poslužiti ukusnu salatu od brokule i krumpira.