Piletina se mora pravilno pripremiti kako bi bila sočna i mekana. Preduvjet uspješne pripreme piletine je priprema dobre marinade. Postoje brojni recepti za pripremu dobre marinade za piletinu. Izaberite marinadu prema svom ukusu. Primjerice, možete napraviti marinadu za piletinu od jogurta, marinada s medom, marinada s limunom....
Osim dobre marinade kako biste dobili sočnu i hrskavu kožu na pečenoj piletini je da premažete piletinu maslacem ili maslinovim uljem.
Zatim, za pripremu sočne piletine možete iskoristiti i povrće. Ono ima dvostruku ulogu u ovom receptu za sočnu pečenu piletinu. Najprije napunite piletinu aromatičnim povrćem i svježim začinskim biljem kako biste pružili lijep okus iznutra koji prožima svaki sočan zalogaj pilećeg mesa.
Zatim napravite prirodnu površinu za pečenje na dnu posude za pečenje. Razbacano povrće ne samo da sprječava lijepljenje kože piletine za tavu, već daje okus cijeloj piletini.
Ako želite više sočnosti, dodajte šalicu vode, pilećeg temeljca ili vina na dno posude prije nego što pečete piletinu.
Kako pripremiti sočnu i mekanu piletinu na tavi saznajte OVDJE.