Dobra marinada preduvjet je sočnom i ukusnom zalogaju. Ako pripremate piletinu važno je napraviti dobru marinadu kako bi meso bilo ukusno i mekano. Jeste li probali napraviti marinadu za piletinu sa limunom?
Sastojci za marinadu za piletinu sa limunom:
- 4 pileća prsa bez kože i kostiju
- 1/3 šalice maslinovog ulja
- 1/3 šalice soka od limuna
- 1 1/2 žlice sojinog umaka
- 2 češnja češnjaka, mljevena
- 1/2 žličice origana
- 1/4 žličice soli
- 1/4 žličice papra
Stavite pileća prsa u veliku vrećicu s patentnim zatvaračem. U maloj posudi pomiješajte maslinovo ulje, limunov sok, soja umak, češnjak, origano, sol i papar. Piletinu prelijte napravljenom marinadom i zatvorite vrećicu, istisnuvši sav zrak.
Stavite u hladnjak i ostavite da se marinira do 4 sata. Piletinu možete odmah zamrznuti u marinadi i pustiti da se marinira dok se odmrzne ili je odmah marinirati i peći.
Ostavite piletinu prekrivenu folijom da odstoji 5 minuta prije posluživanja.