Punjene rajčice odličan su odabir za poslužiti gostima ili ostalim ukućanima, a najbolja stvar je da se slažu sa svime. Ako želite, punjene rajčice možete poslužiti za ručak ili večeru, kao zasebno jelo ili kao prilog.
Za punjene rajčice trebate:
- 5 većih rajčica
- 200 grama riže
- 1 manji luk
- 100 grama sira gauda
- sol, papar
Za početak skuhajte rižu na klasičan način. Pustite da se malo ohladi te u nju dodajte naribani sir te vrlo sitno narezani luk, kao i začine. Rajčicama odrežite vrh koji nemojte baciti, a zatim ih izdubite tako da dobijete zdjelice koje ćete kasnije puniti. Dio rajčice koji ste izdubili dodajte riži. Sve dobro pomješajte te punite rajčice koje ste prethodno stavili na papir za pečenje. Poklopite ih s onim vrhom koji ste prije odrezali. Punjene rajčice pecite na 180 stupnjeva oko 30 minuta.
Ako vam se ne sviđa ova prilog varijanta, punjene rajčice uvijek možete obogatiti slaninom, komadićima piletine ili povrćem.