Budući da je priprema povrća u foliji prilično brza, prvo što trebate učiniti jest upaliti pećnicu. Pakete povrća u foliji pecite oko 30 do 35 minuta. Ovo je dovoljno vremena da se svo povrće termički obradi.
Budući da povrće ima različite teksture, razlikuje se i vrijeme koje je potrebno za termičku obradu. To znači da će neko povrće pripremljeno u foliji biti mekše od drugog.
Da biste povrtne paketiće u foliji pretvorili u aromatičan prilog, morat ćete ih prije dobro začiniti. Za to u maloj posudi pomiješajte sušeni češnjak, mažuran, sol, crni papar i papriku. Ova mješavina začini povrće dovoljno, a da pritom neće preuzeti okuse povrća.
Povrće narežite na komade i stavite u veliku zdjelu. Prelijte maslinovim uljem i pospite začinima. Dobro promiješajte povrće dok ne bude ravnomjerno obloženo. Nakon toga stavite ga na veliki list folije i zamotajte pazeći da je dobro zatvoreno i da nema rupa.