Pizza s povrćem je jako prilagodljiv recept, izostavite bilo koji od sastojaka ili dodajte nekoliko. Donosimo recept za pizzu s povrćem.
Pizza s povrćem sastojci:
- 500 g tijesta za pizzu
- 120 ml umaka za pizzu
- žlica maslinovog ulja
- 200 g gljiva, narezanih
- 1 režanj češnjaka, samljeven
- sol i papar
- 200 g mozzarelle
- 60 g srca artičoka
- 60 g pečene crvene paprike narezane na trakice
- 30 g crvenog luka, tanko narezanog
- 30 g narezanih crnih maslina
Priprema pizze s povrćem:
Zagrijte pećnicu na 250°C. Učinite to 30 minuta prije pečenja pizze. Napravite tijesto za pizzu i umak za pizzu. Također možete koristiti kupljeno tijesto za pizzu ili umak za pizzu. Podijelite tijesto na 2 jednaka dijela. Ostavite da odstoji na lagano pobrašnjenoj površini dok pripremate preljeve.
U srednjoj tavi zagrijte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte gljive i kuhajte oko 5 minuta, povremeno miješajući, dok gljive ne omekšaju i ne porumene. Otprilike jednu minutu prije nego što su gljive gotove, umiješajte češnjak. Posolite i popaprite. Na lagano pobrašnjenoj površini počnite s jednom kuglom tijesta i prstima nježno utisnite tijesto u krug. Lagano razvucite tijesto u krug, pazeći da ga ne razvučete previše.