Špinat odlično ide u raznim kombinacijama, a nećete požaliti ako ga iskombinirate s piletinom.
Sastojci za piletinu sa špinatom:
- 500 g špinata
- 4 žlice ricotte
- korica i sok 1 limuna
- Mljeveni muškatni oraščići
- 4 pileća prsa bez kože
- 2 žlice maslinovog ulja
- 50 g svježih krušnih mrvica, začinjenih
- 3 tikvice, izrezane na ploške
- 2 paprike, narezane na ploške
- 2 glavice crvenog luka
- 4 češnja češnjaka
Kada pripremate piletinu sa špinatom, prvo zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva Celzijevih. Špinat stavite u veliko cjedilo i prelijte ga kipućom vodom kako bi uvenuo. Pustite da se ocijedi nekoliko minuta, a zatim iscijedite iz njega što više vode. Nasjeckajte, stavite u zdjelu i umiješajte ricottu, koricu limuna, muškatni oraščić i dosta začina.
Oštrim nožem zarežite bočnu stranu svakog pilećeg prsa i prstima napravite mali džep. Žlicom umiješajte smjesu u piletinu. Premažite piletinu sa špinatom s dvije žličice ulja i utisnite prezle odozgo pa složite piletinu u kalup za pečenje.
Stavite povrće na drugi pleh i pokapajte ga preostalim uljem, te dobro začinite. Pecite piletinu sa špinatom i povrće oko 30 minuta, jednom promiješajte povrće. Izvadite kad je piletina sa špinatom pečena i kada krušne mrvice poprime zlatnu boju.