Recept i priprema /

Kako pripremiti piletinu sa špinatom?

Image

Piletina je vrlo česta hrana na našim stolovima, a kada je sljubite sa špinatom, dodatno ćete se oduševiti. Kako pripremiti piletinu sa špinatom?

20.8.2022.
16:08
VOYO logo

Špinat odlično ide u raznim kombinacijama, a nećete požaliti ako ga iskombinirate s piletinom.

Sastojci za piletinu sa špinatom:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 500 g špinata
  • 4 žlice ricotte
  • korica i sok 1 limuna
  • Mljeveni muškatni oraščići
  • 4 pileća prsa bez kože
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 50 g svježih krušnih mrvica, začinjenih
  • 3 tikvice, izrezane na ploške
  • 2 paprike, narezane na ploške
  • 2 glavice crvenog luka
  • 4 češnja češnjaka

Kada pripremate piletinu sa špinatom, prvo zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva Celzijevih. Špinat stavite u veliko cjedilo i prelijte ga kipućom vodom kako bi uvenuo. Pustite da se ocijedi nekoliko minuta, a zatim iscijedite iz njega što više vode. Nasjeckajte, stavite u zdjelu i umiješajte ricottu, koricu limuna, muškatni oraščić i dosta začina.

Oštrim nožem zarežite bočnu stranu svakog pilećeg prsa i prstima napravite mali džep. Žlicom umiješajte smjesu u piletinu. Premažite piletinu sa špinatom s dvije žličice ulja i utisnite prezle odozgo pa složite piletinu u kalup za pečenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stavite povrće na drugi pleh i pokapajte ga preostalim uljem, te dobro začinite. Pecite piletinu sa špinatom i povrće oko 30 minuta, jednom promiješajte povrće. Izvadite kad je piletina sa špinatom pečena i kada krušne mrvice poprime zlatnu boju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo