Pečenje biskvita čini se kao naizgled lagan posao, što u načelu i jest ako se dobro paze svi koraci. Ne smije se raditi na svoju ruku jer će pečenje biskvita tada biti neuspješno, a vi ćete biti ljuti i nezainteresirani za daljnju pripremu slastica. Do propasti slastice ne dolazi toliko često zbog krivih sastojaka, već zbog krive tehnike pečenja biskvita.
Za pečenje biskvita važni su sljedeći koraci:
Tekst se nastavlja ispod oglasa
- Uvijek prije zagrijte pećnicu. Većina biskvita peče se na 180 stupnjeva.
- Lim za pečenje uvijek namastite maslacem i pobrašnite.
- Smjesu ulijevajte polako.
- Pecite biskvit točno onoliko koliko piše u receptu.
- Ne otvarajte pećnicu.
- Nakon isteka vremena provjerite je li biskvit pečen pomoću čačkalice. Ako nije, ostavite još par minuta.
Ovi jednostavni postupci za pečenje biskvita svima su poznati, no ponekad ih se dobro prisjetiti kako bismo dobili savršen biskvit.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa