Kuharica /

Kratki vodič i praktični savjeti za pravilno pečenje biskvita

Image
Foto: Pixabay

Pečenje biskvita lagan je posao, no isto tako se lako može pogriješiti. Donosimo savjete za pečenje biskvita.

22.11.2022.
14:02
Pixabay
VOYO logo

Pečenje biskvita čini se kao naizgled lagan posao, što u načelu i jest ako se dobro paze svi koraci. Ne smije se raditi na svoju ruku jer će pečenje biskvita tada biti neuspješno, a vi ćete biti ljuti i nezainteresirani za daljnju pripremu slastica. Do propasti slastice ne dolazi toliko često zbog krivih sastojaka, već zbog krive tehnike pečenja biskvita.

Za pečenje biskvita važni su sljedeći koraci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  1. Uvijek prije zagrijte pećnicu. Većina biskvita peče se na 180 stupnjeva.
  2. Lim za pečenje uvijek namastite maslacem i pobrašnite.
  3. Smjesu ulijevajte polako.
  4. Pecite biskvit točno onoliko koliko piše u receptu.
  5. Ne otvarajte pećnicu.
  6. Nakon isteka vremena provjerite je li biskvit pečen pomoću čačkalice. Ako nije, ostavite još par minuta.

Ovi jednostavni postupci za pečenje biskvita svima su poznati, no ponekad ih se dobro prisjetiti kako bismo dobili savršen biskvit.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo