Kiflice su ukusne i relativno jednostavne za pripremu. Svi ih vole jesti, od najmlađih pa sve do onih malo starijih. Kiflice se mogu jesti prazne, no mogu se i napuniti sa nadjevom po želji.
Sastojci za pripremu najjednostavnijih kiflica:
- 40 dkg brašna
- 250 ml mlijeka
- 20 dkg maslaca
- 4 žlice šećera
- prstohvat soli
- suhi kvasac
Priprema najjednostavnijih kiflica:
Otopite toplo mlijeko, 4 žlice šećera i suhi kvasac. Dodajte sol u brašno. Pomiješajte mokre i suhe sastojke u velikoj zdjeli dok ne dobijete homogeno ravnomjerno hidratizirano tijesto.
Pokrijte tijesto za najjednostavnije kiflice plastičnom folijom i ostavite da se diže do 2 sata ili dok se tijesto ne udvostruči.
Nakon dizanja tijesto podijelite na 12 jednakih dijelova. Svaki dio tijesta razvaljajte u oblik diska promjera otprilike 16-18 cm, a debljine ne više od 2 mm. Stavite maslac na svaki komad tijesta. Razvaljajte ih u dugačak pravokutni list. Uz pomoć noža ili rezača za pizzu narežite ih na manje trokute.
Oblikujte ih u kiflice. Premažite najjednostavnije kiflice smjesom od jaja, i pecite ih u pećnici na 190 stupnjeva Celzijusa oko 20 minuta.