Recept i priprema /

Domaći ljuti umak za roštilj najbolji je uma

Image

Ljubitelj ste ljutog i obožavate roštiljati? Napravite sami ljuti umak za roštilj i samo uživajte.

26.3.2022.
19:04
VOYO logo

Ljuti umak za roštilj odlično se slaže sa svim vrstama mesa. Najbolji ljuti umak za roštilj je domaći koji radite od poznatih sastojaka i možete ga prilagoditi svom ukusu. Napravite domaći ljuti umak za roštilj od čili papričica.

Sastojci za pripremu domaćeg ljutog umaka:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 200g čili papričica
  • 2 češnja češnjaka, oguljena
  • 1 žlica soli
  • 2/4 čaše vode
  • 1/3 čaše jabučnog octa

Upute za pripremu ljutog umaka za roštilj:

1. Dodajte čili papričice, češnjak, sol i vodu u mikser. Miksajte sve dok smjesa ne postane slična kremi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2. Premjestite u čistu posudu i prekrijte posudu krpom. Ostavite na sobnoj temperaturi da odstoji od 24 do 48 sati.

3. Nakon što je smjesa odstojala, ubacite jabučni ocat i promiješajte smjesu. Ponovno prekrijte krpom i ostavite da odstoji 5 do 7 dana, najbolje bi bilo da odstoji 7 dana.

4. Nakon što je smjesa odstojala, ubacite ju ponovno u mikser i smiksajte. Ako je smjesa jako gusta, možete dodati vode, ili jabučnog octa, kako god želite.

5. Prebacite u čistu staklenku, dobro zatvorite i stavite na hladno mjesto ili hladnjak. Može stajati i nekoliko mjeseci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

6. Sasvim je normalno da se sastojci odvoje jedni od drugih u staklenki, jednostavno protresite sve prije upotrebe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo