Ljuti umak za roštilj odlično se slaže sa svim vrstama mesa. Najbolji ljuti umak za roštilj je domaći koji radite od poznatih sastojaka i možete ga prilagoditi svom ukusu. Napravite domaći ljuti umak za roštilj od čili papričica.
Sastojci za pripremu domaćeg ljutog umaka:
- 200g čili papričica
- 2 češnja češnjaka, oguljena
- 1 žlica soli
- 2/4 čaše vode
- 1/3 čaše jabučnog octa
Upute za pripremu ljutog umaka za roštilj:
1. Dodajte čili papričice, češnjak, sol i vodu u mikser. Miksajte sve dok smjesa ne postane slična kremi.
2. Premjestite u čistu posudu i prekrijte posudu krpom. Ostavite na sobnoj temperaturi da odstoji od 24 do 48 sati.
3. Nakon što je smjesa odstojala, ubacite jabučni ocat i promiješajte smjesu. Ponovno prekrijte krpom i ostavite da odstoji 5 do 7 dana, najbolje bi bilo da odstoji 7 dana.
4. Nakon što je smjesa odstojala, ubacite ju ponovno u mikser i smiksajte. Ako je smjesa jako gusta, možete dodati vode, ili jabučnog octa, kako god želite.
5. Prebacite u čistu staklenku, dobro zatvorite i stavite na hladno mjesto ili hladnjak. Može stajati i nekoliko mjeseci.
6. Sasvim je normalno da se sastojci odvoje jedni od drugih u staklenki, jednostavno protresite sve prije upotrebe.