Za pravljenje likera možete pratiti raznorazne recepte, ali u principu svima je baza vodka ili rakija. Možete napraviti likere od raznog voća, začina, orašastih plodova ili nečeg drugog. Osnoni sastojci tih raznoraznih recepta su - vodka i šećer te dodatak voća ili bilja od kojih se radi liker.
Za pripremu likera od višnje trebat će vam višnje, šećer i vodka. Višnje operite, očistite i stavite u staklenku. Preko višanja stavite 200 g šećera i prelijte s 480 ml vodke. Zatvorite staklenku i držite zatvorenim 3 mjeseca a zatim procijedite.
Osim od voća, liker možete i napraviti od raznog bilja poput bosiljka. Sastojci potrebni za pripremu likera od bosiljka su bosiljak, vodka, voda i limunska kiselina. U staklenku stavite 450 g svježeg bosiljka, 750 ml vodke, 750 ml vode i žličicu limunske kiseline.
Staklenku zatvorite i stavite u hladnjak na najmanje 24h. Procijedite i dodajte malo šećera. Ponovno stavite na hladno u hladnjak.